tade_csalho1Cadú ugyan a 11-es elrúgásával elrontotta a beharangozó tippjét, de ez legyen a legkisebb baj: a csapat egy félidő közönségszórakoztató focival és egy túlzottan biztonságosan lehozott másodikkal nagyon simán verte meg 2-0-ra a Ceahlăult. Felfedeztük, hogy az eddig ezerszer elátkozott Tadé is tud focizni, az biztos, hogy neki már megvan a kedvenc ellenfele a Liga 1-ben. Csanturia önzősége pedig egy látványos  gólt ért.

Az első félidőben dörzsölgettük a szemünket, mert úgy mentek a passzok, mint a Barca öltözött volna bordóba a Fellegváron. A tiki-takához persze kellett egy passzív ellenfél is, de elsősorban a középpályán sorozatban megnyert párharcoknak köszönhette állandó fölényét a Vasutas: a vendégek alig tudtak átmenni a felezővonalon. Miriuţă merészet húzott ugyan a két tankcsatárral, de bejött neki, mert a középpályások és szélsőhátvédek gyors labdajáratása teljesen beszorította az ellenfelet. Ogbu ugyan most is be volt oltva góllövés ellen, Tadé viszont bevágta egyetlen ziccerét, így lett a félidei 10-0-ás kapuralövésből 1-0-ás vezetés.

A második félidőben viszont eszközből céllá változott a labdatartás a CFR-nél, így a mezőnyfölény megmaradt, de a helyzetek már nem jöttek. Csanturia beállása pedig két okból is felborította az addigi játékstílust: a grúz egyrészt teljesen hanyagolja a csapatjátékot, másrészt Deac átment balra, így szétesett az addig remekül dolgozó hármas, amelyet még Maftei és Rui Pedro alkotott. Csanturia a végén csavart egy pimasz gólt a szélről a rövidbe, a sündisznótaktikát csak az utolsó negyedórában feladó ellenfél pedig a végén kétszer is megdolgoztatta Szuper Máriót. A „grúz Messi” játéka amúgy eszembe jutatta ősanyánk hőskorának egyik zseniális posztját a különböző focista-típusokról: az AB kategóriát mintha pont róla mintázták volna.

Az ötödik hazai meccsen meglett Laci első itthoni győzelme, a csapat pedig egyértelműen a szezon legjobb sorozatát futja: 10 pont a legutóbbi négy meccsen. Ráadásul kiderült, hogy a klub nem akar beszólni a kiesés elkerülésért szóló harcba, a Galac után ugyanis a Ceahlăult is belökte a táblázat forró zónájába. Az EL-hely azonban továbbra is nyolc pontra van (a Vaslui elleni negatív egymás elleni eredmények miatt hetet nem elég hozni rajtuk), ezért számolgatni még nem érdemes. Annyit azonban jegyezzünk meg, hogy a hátralevő hat meccsből négy – Chiajna, Brassó és Medgyes itthon, Săgeata idegenben – egyértelműen nyerhető, az Astra és a Dinamo elleni kiszállások viszont nagyon nehezek.  

cfr_ceahlaul1Így játszotok ti

Felgueiras 7 Sokáig csak a kirúgásokkal kellett tőrödnie, de a végén két bravúrja is volt.
Maftei 7 Zakatolt fel-le, mint egy tolatómozdony, és adott egy pazar gólpasszt.
Cadú 6 Elfelejtett 11-est rúgni.
Piccolo 7 Levette a pályáról Julát, tökéletesen vezényelte a lescsapdákat, és a végén még felfutásokra is maradt ereje.
Camora 7 Látványos szerelések, aktív támadójáték, még egy szép lövése is volt.
Deac 7 Kedvére szlalomozott a védők között.
Monroy 7 Összegyűjtötte a labdákat a középpályán, és jól elosztogatta őket.
Rui Pedro 7 Sokat futott, de a kapu elé csak az első félidőben jutott el. Tadé elvett tőle egy megérdemelt gólt.
kicsi_le Costea 6 Rendre megverte emberét a bal szélen, de a beadásai most is ritkán értek célba.
kicsi_fel kicsi_sargalap kicsi_gol A 65. perctől Csanturia 5. Öncélúan játszott, rendre túlcselezte magát, eszébe se jutott passzolni. A gólja ravasz volt, de az is önzésből született.
kicsi_gol kicsi_le Tadé 7. A center mögött volt területe játszani, és élt a lehetőséggel. Erőből és lendületből oldotta meg a feladatát, és a Ceahlăul ellen a góllövés is megy neki.
kicsi_fel A 86. perctől Negruţ. Kiharcolta a 11-est.
kicsi_le Ogbu 5 Az első félidőben rá játszott a csapat, de négy helyzetét is elpuskázta. Szünet után láthatatlanná vált.
kicsi_fel A 76. perctől Ammari. Lendületet vitt a lefulladt középpályába.