rui_pedro_golRégi haverság ide vagy oda, a CFR jó szokása szerint elhozta a három pontot Galacról, rácáfolva a „biztos” hazai győzelmet várókra. A kiesés elől menekülő Oţelul fantáziatlan, de néha kegyetlenül durva futballjával szemben egy higgadtan és türelmesen focizó Vasutas még úgy is nyerni tudott, hogy hiányzott belőle az előző két meccsen látott eltökéltség és szenvedély.

Az első félidő kényelmes tempója középkorú családapák vasárnap délutáni haceri focizgatását idézte, csak ott bőven szokott helyzet és gól is lenni, míg itt csak Deac kapufa-döngetése számított eseménynek. A galaciak mindenre odarúgtak, ami zöld mezben mozgott, Astafei egymás után próbálta kiktatani Monroyt, Camorát és Piccolót, de csak az elsőnél kapta meg a jól megérdemelt sárga lapját.

A középpályás adok-kapok a második félidőben is folytatódott, de ekkor Rui Pedro volt a legfőbb szenvedő fél, akit még a tizenhatosban is büntetlenül akasztott el Giurgiu. Tadé beállásával aztán Miriuţă sikeresen nyomást helyezett a galaci védelemre, a CFR lerohanásai egyre közelebb jutottak Goicoechea kapujához, és a végjátékban jött a Târgu Jiu óta ismét megszokottá vált hajrágól.

Az utolsó három mérkőzésen egyaránt a 80. perc után szerzett pontokat érő gólt a csapat, úgy tűnik, tényleg rendeződtek a dolgok a fejekben. Most ugyan nem játszottak olyan látványos focit a fiúk, mint a Petrolul ellen, viszont egy biztos: újra megtanultak győzni. Megérdemlik a bort, amit Laci ma este fizet nekik.

Így játszotok ti

Felgueiras Egyetlen lövést kellett védenie a végjátékban, addig csak a beadások adtak munkát neki. Az első félidőben ránk ijesztette a sérüléssel, de végigjátszotta a meccset.
Maftei 6 Tiszteséges iparosmunka a tőle megszokott szinten.
Cadú 6 Kemény volt és határozott, bár néha az ellenfélhez fejelte a labdát.
Piccolo 8 Iszonyú hatékonysággal takarított, egy párharcot sem vesztett el.
Camora 6 Okos megelőző szerelései voltak.
Djokovic 6 A hosszú passzai most nem nagyon jöttek be, de a felezővonalnál jól rombolt.
Monroy 6 Tűrte a faragást, pedig sokszor odarúgtak neki.
kicsi_le Csanturia 5 Pár szép csel mellett most sem volt hajlandó passzolni, ezért Laci hamar lekapta.
kicsi_fel A 39. perctől Costea 6. Hasznosabban és kapura veszélyesebben is játszott, de csak lesről jutott el a kapu elé.
kicsi_gol kicsi_le Rui Pedro 7 A CFR öt lövéséből három tőle jött, az okos gólja mellett egy kiharcolt 11-ese is lehetne, ha nem vaksi a bíró.
kicsi_fel A 83. perctől Ammari. Háromszor is jól indított lerohanást, de nem volt aki befejezze azokat.
Deac 6 A kapufája volt az első félidő egyetlen futballra emlékeztető jelenete, a végén Tadé gólpassztól fosztotta meg.
kicsi_le Negruţ 5. Nem az ő világa a centerposzt, sokat mozgott, de a kaputól távol.
kicsi_fel Az 57. perctől Tadé 6. Ahogy beállt, sikerült hátrább szorítani a Galacot. Addig birkózott, amíg kibotladozott egy gólpasszt, a végén a kapusba lőtte a tökéletes ziccert.