paszkany_gadolaZűrzavaros heteken van túl a klub, a hivatásos rettegők már a kiesés és megszűnés Apokalipszisét vizionálták, a közvetlen csődveszély elhárultakor pedig a fanatikusok már-már szentté avatták a CFR eddig szinte teljesen ismeretlen alelnökét. Mi csupán megpróbálunk levonni néhány következtetést és tanulságot.

# Kívülállóként is jól látszik, hogy Pászkány elvesztette a fonalat. Amíg saját zsebéből, vagy később az UEFA-tól és a kolozsvári játékosokat jó pénzért megvásárló kluboktól dőlt a pénz a csapatba, addig több jó döntést hozott, mint rosszat. Nagyon őszintén kimondva: megvásárolta a sikert. A CFR volt az egyik leggazdagabb csapat, ergó ide tudott hozni a Liga 1 szintjén is kimagasló tudású játékosokat és edzőket. Amióta kivette a profitot a klubból, és pénzügyi szempontból a középmezőnybe süllyesztette vissza a Vasutast, Pászkány kapkod és hibázik.

# Az, hogy vért izzadva, de szerzett pénzt a tartozások rendezésére, és ennek következtében nem forog veszélyben a 2014/15-ös szezon Liga 1-es licence, azt mutatja, hogy Pászkány továbbra sem akar lemondani a klubról. Lehet, hogy a következő néhány évben takaréklángon, a középmezőnyben elvegetálva fog működni a KVSC, de hosszú távon ezek szerint még mindig lát profitlehetőséget a romániai futballban. A konkrét terveiről azonban gyakorlatilag fogalmunk sincs, de ami iggazán aggasztó, hogy a jelek szerint még maga sem tudja pontosan: hogyan tovább?

# A kövér Mureşan a válságidőszakban szinte teljesen háttérbe szorult, gyakorlatilag teljesen eltűnt a nyilvánosság elöl. Ebből is látszik, ki az úr a háznál.

# Ştefan Gadola nem tett mást, mint amit egy felelősségteljes részvényesnek tennie kell krízis esetén. Hogy a saját vagy az Energobit pénzéből segítette ki a klubot, ebből a szempontból szinte mellékes. Ezzel a lépésével viszont valószínűsíthető, hogy átrendeződnek a vezetésen belüli erőviszonyok, és akár neki, akár a cégének jóval nagyobb beleszólása lesz a döntésekbe.

# A vezetés megtanulhatta, hogy a disznót etetni kell ahhoz, hogy levághasd.

# Igazából csak ezek után fog kiderülni, milyen edző is Miriuţă Laci.