asa_logoMost, hogy lezárult az európai átigazolási időszak, és most sem vitte el sem Szuper Máriót, sem Piccolót, sem Batint a Barcelona, a PSG vagy a Milan, nagy valószjnűséggel kijelenthető, hogy több távozó nem lesz ezen a télen a CFR-nél. A fő mozgásirány Marosvásárhely volt, az ASA feljutásához a jelek szerint a Fellegváron is komoly érdekek fűződnek.

A Velayos, Sepsi, Voiculeţ, Hora négyes ugyanis nemcsak egy Liga 2-es, hanem egy élvonalbeli csapatnak is jelentős erősítést jelentene, még ha csak négy hónapra is kapta meg őket az ASA. A CFR legalább a tavasz idejére megspórolt négy jelentős fizetést, ugyanakkor pedig befolyásolni tudja a feljutásért folyó harcot, hiszen jöbőre kényelmesebb lenne egy vásárhelyi kiszállás, mint mondjuk két craiovai. Más erdélyi csapatnak ugyanis nincs valós feljutási esélye, jelen állás szerint az ASA mellett csak Tatrang, Beszterce és Resica kerül be egyáltalán a play-offba, esetleg még a Szatmári Olimpia reménykedik. Ugyanakkor a rendszer érdekessége, hogy hiába ötödik jelenleg csoportjában a Vásárhely, a play-offba továbbvihető pontok tekintetében már első: 11-et szerzett a riválisokkal szemben, miközben a CSU Craiovának 10, a FCU Craiovának 9, Besztercének és Resicának 8, Vâlceának pedig 4 van. Ráadásul Negruţ visszarendelésével az ASA egyik riválisát is gyengítette a Vasutas, hiszen a CSM házi gólkirályát vesztette el.

A három végleg távozó közül sem Obiora (egy év alatt 18 meccs, 0 gól), sem az egyetlen fellépésén kiállított Brandao után nem sírunk, Edy Stăncioiu viszont megérdemelt volna egy tisztességes búcsút. A keret legrégibb tagjaként hét és fél évig volt a csapat tagja, és bár csak első három idényében volt kezdőkapus, az összes nagy sikerben része volt. Összesen 98 meccsen (83 bajnoki, 10 nemzetközi kupameccs, 4 Román kupa és 1 Szuperkupa) védett, ebből 36 alkalommal nem engedett gólt az ellenfélnek. A vezetéstől még a szerződésbontás hivatalos bejelentésére sem futotta, de ez már meg sem lep minket. 

Kösz, Edy!

Kösz, Edy!

Az érkezési oldal egyelőre vékony, de itt még változhatnak a dolgok, hiszen a belső átigazolási piac még jó két hétig nyitva van. Az a tény azonban, hogy Tadé bekerült a marbellai edzőtáborba kivitt keretbe azt mutatja, hogy nagy dobásokra már nem számíthatunk.

Jöttek: Aitor Monroy (Ceahlăul), Tiago Lopes (SC Covilha), Sergiu Negruţ (CSM Râmnicu Vâlcea, kölcsönből vissza), Veres Szilárd, Rareş Pintea, Gabriel Burcă (CFR II).
Mentek: Eduard Stăncioiu (szerződésbontás), Nwankwo Obiora (szerződésbontás, Cordoba), Gonzalo Brandao (Belenenses), Javier Velayos, Sepsi László, Ioan Hora, Claudiu Voiculeţ (Marosvásárhelyi ASA, kölcsönbe).