cfr_otelul_tade3Egy ilyen melós csapatot, mint ez a Galac, csak iparos-focival lehet legyőzni, és ebben most jobb volt a Vasutas. Nem játszott olyan szervezetten és pontosan a csapat, mint három nappal korábban az Astra ellen, de ezúttal a harcosság is elég volt a győzelemhez. Dican Feri pedig vezetőedzőként továbbra is veretlen.

Az Oţelul játékán végig látszott, hogy nekik igazán már elment ez a szezon, de minden-mindegy alapon azért harcolnak a becsületért. A védelmük azonban sebezhető volt, amikor a hátul járatott labdákat letámadta a CFR, könnyű volt zavarba hozni őket. Mivel azonban ez csak a meccs egyes szakaszaiban történt meg, az első félidőben alig volt gólhelyzet, annak ellenére, hogy a széleket uralta a KVSC.

A második félidő elején viszont sorozatos szögletekkel állandósult a nyomás, és végül egy rossz felszabadítás után Tadé okos megoldást választva megszerezte a vezetést. Ezt követően azonban csak még öt percig volt még veszélyes a csapat, ebbe befért egy meg nem adott 11-es és egy kivédett Carp-fejes – onnan kezdve viszont csak az órát akartuk lepörgetn. Na, ez nem volt jó döntés, a játék széttördelésével ugyanis sorozatban lőhetett-ívelhetett szabadrúgásokat a Galac, ezekből pedig összejött néhány forró helyzet Mincă kapuja előtt.

cfr_otelul_paunVégül is minden jó, ha a vége jó, és most jó volt: 135 nap után ismét győzött a Fellegváron a csapat, még ha T3 helyett csak T1-et kaptunk is. A hátralevő kilenc meccs ugyanilyen lesz, kaparni kell keményen a pontokért. És ha a támadójáték döcög is, ne felejtsük el, hogy a legutóbbi öt meccsen egyetlen gólt kapott a csapat, azt is 11-esből.      

Így játszotok ti

Mincă 6 Csak az utolsó félórában akadt védenivalója, de akkor két nagyon nehéz távoli lövést is hárított.
Jakolis 6 A lendületes felfutások mellett hátul a végjátékban adott el labdát, szerencsére nem lett gól belőle.
Larie 6 Rutinból megoldotta a védőmunkát, a gól előtt ő próbált kapura fordulni.
Carp 7 Kiváló volt a fejjátéka, közel járt első góljához.
Camora 7 Vonaltól vonalig bejátszotta a bal szélt, a galaci kontráknál még középre is besegített.
kicsi_le Tiago Lopes 6 Deac kreativitását nem tudja pótolni, de a beadásai állandó nyomást gyakorolnak az ellenfél védelmére.
kicsi_fel A 71. perctől Csanturia 5. Nem sok vizet zavart.
kicsi_sargalap kicsi_le Veres 6 Nem látszik hogy első felnőtt szezonjánál tart, egyre bátrabban játszik.
kicsi_fel A 80. perctől Petrucci. Bebetonozta a középpályát. 
Muniru 7 Most is ő volt a középpálya ura.
Păun 7 Kiváló elfutásai voltak, bár a kapura nem volt veszélyes, mivel állandóan a centerek kiszolgálására törekedett.   
kicsi_le Doré 6 Sokat mozgott keresztbe, jól tartotta meg a labdákat, de helyzetbe csak az első félidőben félidőben került.
kicsi_fel A 92. perctől Negruţ. Eggyel több Liga 1-es meccse van a CV-jében.
kicsi_sargalap kicsi_gol Tadé 7 Főleg Dorénak próbált helyzeteket teremteni, de egyetlen saját lehetőségét okosan kihasználta.

Fotók: Riti József Attila