cfr_temesvar_cristianHa létezik „kötelező idegenbeli győzelem” az idei szezonban, akkor a szombat esti temesvári meccs az egyik. (A másik a vásárhelyi lesz.) Ha komolyan gondolja a csapat az első hat közé kerülést, akkor egyszerűen nem veszíthet pontot az ACS Poli és az ASA ellen. Még akkor sem, ha az ötödik fordulóban a temesváriak is elkezdték végre a pontgyűjtést.

Ám a Craiova elleni bravúr ellenére az ACS Poli -11-en áll, a bennmaradási esélyei már most gyakorlatilag nullák, hacsak nem megy csődbe menet közben valamelyik rivális (amit a román fociban sosem lehet kizárni). Menet közben összekukázott kerettel, felkészülés nélkül, ősmammut edzővel még ebben a csődligában sem könnyű bennmaradni. Főleg úgy, hogy nagyjából a rajtnál lehetett sejteni, hogy Vásárhely a másik tutti kiesőjelölt.

Az Astra kiütésének értékét erősen megdobta a bajnok bejutása az Európa Liga csoportkörében, de legalább a West Ham ellen láttuk, mit jelent nekik Şumudică jelenléte a kispadon. A Fellegváron nem volt aki rendet rakjon a fejekben, ilyen szempontból a legjobbkor játszott velük a Vasutas. Vasárnap este minden helyzet bement, ami az előző három meccsen kimaradt, de arra már most készüljünk fel, hogy Temesvár nem fog ennyi szabad területet hagyni Jakoliséknak. Viszont Laci megtalálta az eddigi legjobb megoldást Camora hiányára, még akkor is, ha Peteleu elsősorban csak védekezésben pótolja megfelelően a kapitányt.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

ACS Poli: Curileac – Scutaru, Cânu, Şeroni, Vădrariu – Artean, Poparadu – Sorescu, Croitoru, Cârstocea – Bărbuţ. Sérültek: I. Roşu, Drăghici.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Peteleu – Jakolis, Petrucci, Filipe, Păun – Cristian, Juan Carlos. Sérültek: Guima, Camora.