craiova_cfr_tiagolopesCsütörtök délután elkezdjük az idei Ligakupát is, történelmi meccs lesz ez a Craiova elleni, hiszen ebben a sorozatban még sosem játszott hazai meccset a Vasutas. Ennél több bölcsességet azonban nem tudunk mondani a meccsről, ugyanis fogalmunk sincs, melyik edző hogyan variálja majd a kezdőjét.

Benne van ugyanis a pakliban, hogy a klub trófeavadász filozófiájának szellemében Laci felküldi a lehető legerősebb kezdőt, de mondjuk ugyanúgy lehetséges, hogy a kezdősor pihentetése miatt a Vâtcă – Tînc, Horj, Csíki, Peteleu – Neagu, Veres, Filipe, Nouvier – Negruţ, Hodgyai tizenegy játszik. A Craiova összeállítását sem merjük megtippelni.  

Ezzel a meccsel amúgy Miriuţă visszaelőzi Dican Ferit, és 42 találkozóval feljön a hatodik helyre a Vasutas modern kori edzőinek rangsorában. Ami viszont a legrédekesebb, hogy Laci az egyetlen tréner, aki 5 különböző sorozatban (Liga 1, Román Kupa, Ligakupa, Szuperkupa és Európa Liga) is vezette a csapatot, négyis is csak Andone, Conceicao és Mandorlini jutott.