jakolis22Nyolc hónap alatt három vereség – a FC Botoşani stadionja lassacskán átveszi Medgyes és Târgu Jiu helyét a Vasutas legutáltabb pályáinak sorában. Azonban a vereségnél is jóval nagyobb gond, hogy az első félidő felénél teljesen szétesett a csapat. Pedig akkor még vezetett.

A nagyon nyílt és agresszív focit hozó első 20-25 percben meglátszott, milyen sebezhető a Botoşani védelmének baloldala: Jakolis az első helyzetét még túlcselezte, de a másodiknál már szépen kilőtte a hosszút. Ugyanakkor a Botoşani letámadása már ekkor meg tudta zavarni a CFR labadakihozatalát, főleg amikor középen próbálkozott a csapat. És mivel 1-0 után már mindent középen akart, az eredmény az lett, hogy a felezővonalat is ritkán lépte át a csapat, miközben Jakolis munkanélküliként várta a jobbszélen a labdát.

Botoşani viszont remekül használta a széleket, Grozavunak pedig bejött, hogy a kapott gól után megcserélte Herghelegiut és Astafeit. Marc ugyan az első félidőben még meccsben tartotta a csapatot, de amikor a második elején az első hazai támadásból gól lett, Lacinak is lépnie kellett. Păun és János Károly szinte egyidejű lekapása után Mureşan lett a romboló középpályás és Nouvier a balszélső, de a CFR igazából csak annak köszönhetően jött ki a szorításból, hogy a Botoşani jó román fociszokás szerint az előny birtokában csak kontrázni akart.

A Vasutas támadásai viszont ekkor már ugyanolyan kaotikusak és zavarodottak voltak, mint a védekezés, gyakorlatilag mindent a centerekre fellőtt labdákkal próbált megoldani a csapat, miközben Jakolis előtt továbbra is bőven volt szabad terület. Helyzet azonban csak a Botoşani ellentámadásaiból lett, amely kissé abszurd módon kihagyta a tökéletes ziccereket, viszont egy lecsúszott beadásból talált még egy gólt.

A meccs tanulsága: János Károly nagyon nem tud védekezni, és amíg Conceicao 1-4-1-4-1-es rendszerében alig kellett neki, Laci 1-4-4-2-jében nem vonhatja ki magát a kulimunka és a párharcok alól.    

Így játszotok ti

Marc 6 Hat nagy védése volt, nélküle nagyon csúnya lett volna a végeredmény.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 4 Buta faultokkal ajándékozta meg szabadrúgásokkal Fülöpöt.
Larie 4 Rengeteg labdát adott el hátul.
A. Mureşan 6 A csapat egyetlen épkézláb védője volt.
kicsi_sargalap Camora 4 Többet reklamált, mint focizott.
kicsi_gol Jakolis 6 Alig kapott labdát, pedig egyetlen helyzetét profin belőtte.
kicsi_sargalap Petrucci 4 Ismét a kiállítás határán táncolt, most is megúszta.
kicsi_le Juan Carlos 4 Légüres térben mozgott, sem a védelmet, sem a támadást nem segítette.
kicsi_fel Az 57. perctől Nouvier 4. Próbálta egyedül megbontani a védelmet, sikertelenül.  
kicsi_le Păun 3 Ebből a gyengén teljesítő csapatból is lefele lógott ki.  
kicsi_fel Az 56. perctől Horj 5. Volt pár hasznos szerelése.    
Cristian 4 Esett-kelt a párharcai után, de a kapura veszélytelen volt.
kicsi_le Bud 4 A gól előtt jól lefejelt labdán kívül semmit sem csinált.
kicsi_fel Félidőben Guima 4. Végig a kapunak háttal játszott.