iuliu_muresanMég a Botoşani-meccs előtt adta le a Look TV a Kolozsvári Vasutas elnökével készített szezonértékelő interjút, de csak most volt időm szemezgetni Iuliu Mureşan mondanivalójából. A saját elemzéseink pedig csak a jövő hétre várhatóak, de semmiképpen nem maradnak el.

Ezt mondta: jó focit játszott a csapat, kihoztuk a maximumot ebből a szezonból, ha nincs a pontlevonás, az első négyben lettünk volna a Liga 1-ben. 
Így értjük mi: bazzeg Árpi, adjál már pénzt!

Ezt mondta: nem felejtjük el Dican Feri munkáját sem, vele vertük meg a Steauát, de a novemberi hullámvölgyben szükségszerű volt a váltás.
Így értjük mi: mivel a pénz és európai kupaszereplés lehetősége hiányzik a klub motivációs eszközei közül, a kríziseket csak személyi változásokkal lehet orvosolni. Bár ha lett volna pénz, akkor Feri sose lett volna vezetedő.

Ezt mondta: Toni Conceicaónak más kluboktól is van ajánlata, de nagyon szeretnénk, ha maradna. Számára a legfontosabb a keret minősége, mert komoly célokért akar küzdeni.
Így értjük mi: a portugálnak semmi kedve újra a 7-14. helyekért bohóckodni. Igaza van.

Ezt mondta: 13-14 játékos húzta végig a szezont, miközben több töltelék játékos hiába kapott pénzt. 
Így értjük mi: ez Pászkány hangja, ő szokta mondani, hogy aki nem játszik, az felesleges. Azért csendben szólunk, hogy még az általunk sokat bírált, limitált képességű Gomeltnek, Vitor Brunónak és Daninak is volt jó meccse, egy csapat igazi erejét a cserelehetőségek adják meg. 

Ezt mondta: erősíteni mindenképpen kell, eddig is jól mozogtunk a piacon, szerény anyagi körülmények között is jó játékosokat igazoltunk.    
Így értjük mi: összekukáznak megint 10-12 játékos ingyen, aztán a fele beválik.

Ezt mondta: három játékos iránt érdeklődtek más klubok, de konkrét, hivatalos ajánlat egyelőre senkiért nem érkezett. Ruiz marad, Camora és Bud maradni akar, Guima szerződése lejárt, de nálunk kezdi a felkészülkést, és az edzőmeccsek alapján dől el, hogy megtartjuk-e.  
Így értjük mi: reméljük a tavalyinál okosabban tárgyal a klub, ha már eladja az értékeit.   

Amiről nem beszélt: az újabb pontlevonás, pedig akkor már lehetett tudni, hogy „csak” -6, és nem -9.