cfr_botosani_nouvier1A fene gondolta volna, hogy a Vasutas történelmének „leggyávább” edzője, Toni Conceicao fogja aratni a klubtörténelem legnagyobb különbségű győzelmét a Liga 1-ben. Arra persze vigyázott a derék portugál, hogy időben lecserélje Budot és János Károlyt, nehogy már KEG írjon ismét dicshimnuszt egy mesterhármasról.

Öt gólos győzelme volt már a közelmúltban a CFR-nek, elég csak Grigoraş hasonlóan váratlan 7-2-jére gondolni a Galac ellen, de hattal szombat délutánig még sosem nyert az élvonalban a csapat. Egy ilyen szép napsütéses tavaszi délutánt – az Erzsébet úti csodálatos, benzingőzzel keveredő organaillatával megkoronázva – azonban nem lehetett antifocival elrontani, bár Păun korai sérülése nem volt a legjobb előjel. A helyére beálló Nouvier viszont gyorsan bemelegedett, és kiharcolt egy 11-est, amelyet Petrucci nagyon szeretett volna elvégezni, de Bud nem adta oda a labdát, inkább berúgta a hálóba.

cfr_botosani_bud_11es

Ekkor jött a nagy meglepetés Toni mestertől. Lelki szemeink előtt felrémlett 75 percnyi bunkerfutball, ehelyett azonban sziporkázó örömfocit kaptunk. Ehhez persze kellett egy megzavarodott, sokat hibázó ellenfél, amely folyamatosan kapujától 40 méterre tolta fel a hátvédsorát, szabad területet nyitva a CFR szélsőinek. Ugyanakkor kellett Gomelt mellőzése is, a jóval fürgébb Filipe ugyanis akár passzal, akár megindulással, de mindenképpen egyből át tudta vinni támadásba a megszerzett labdákat, jelentősen felgyorsítva a csapat tranziciós játékát.

Bud pazar kapáslövése még nem vetítette előre a KO-t, ám amikor a félidő ráadásperceiben János Károly ismét megmutatta, hogy ő egy Igazi Ruiz, már felsejlett a történelmi győzelem. Szünet után már mindenki ultraönzetlenül játszott, és a társakkal akart gólt rúgatni, kivéve Camorát, aki éles szögből is a kaput lőtte. A legörvendetesebb esemény ebből a szempontból Cristian fejese volt, a spanyol csatár több mint négy hónapos és 11 meccses gólképtelenség után talált be újra – legutóbb éppen Botoşani-ban szerzett gólt. Amúgy 12 kolozsvári góljából ötöt a moldvaiak ellen szerzett.   

cfr_botosani_cristian_gol

Statisztikai téren a csapat tökéletest súroló hatékonyságát kell kiemelni: a hat gólhoz mindössze 13 lövés kellett, amelyekből 9 talált kaput. Ebből a szempontból a Petrolul elleni meccs tökéletes ellentéte volt a mostani, akkor 20 lövésből (10 kapura) sem sikerült gólt lőni – ilyen a futball. Ami viszont ennél is értékesebb: Botoşani egyszer sem tudta eltalálni a CFR kapuját.

Így játszotok ti

Marc Úgy járt mint Micimackó: semmi dolga nem akadt.
Tiago Lopes 6 Látszott rajta a meccshiány, biztonsági focit játszott.
Larie 7 Higgadtan megoldotta a kevés dolgát, a második félidőben már a cselezgetni is mert.  
A. Mureşan 6 Egy-két fejpárbajt eltekintve nem tették próbára.
Camora 7 Az utolsó fél óráában nagyon szeretett volna gólt lőni, de nem jött össze neki.
Filipe 7 Sokat gyorsult vele a középpálya.
Jakolis 6 Túl önzetlenül játszott, akkor sem lőtt, amikor egyedül mehetett volna kapura.
Petrucci 6 A gólpassza alapján jól tud billiárdozni.
kicsi_gol kicsi_gol kicsi_le Juan Carlos 9 Kettőt lőtt, másik kettőt előkészített, nagy kedvvel focizott.
kicsi_fel A 74. perctől Negruţ 6. Megnyert meccsbe szállt be, amikor már leállt a csapat.
kicsi_le Păun Az első sprintjénél megsérült.
kicsi_fel kicsi_gol A 7. perctől Nouvier 8 Kiharcolt 11-es + gólpassz+ gól, pedig bemelegíteni sem volt ideje.
kicsi_gol kicsi_gol kicsi_le Bud 8 Három lövésből két gól, vérbeli csatármunka.
kicsi_fel kicsi_gol A 63. perctől Cristian 6. Kellett már nagyon az önbizalmának ez a gól.

Fotók: Riti József Attila