craiova_cfr_nouvierAz első félórát szokás szerint átaludta Craiován a Vasutas, közben Marc góllal ajándékozta meg a hazai csapatot, de ezúttal jól ment az üldözés: a végjátékban két perc alatt kihasználta az emberelőnyt a csapat. Megint egy cserejátékos szerzett fontos gólt, a végén pedig a CFR-nek voltak helyzetei a győzelemhez.

Conceicao ötvenedik alkalommal ült tétmeccsen a CFR padján, megelőzve ezzel Dorinel Munteanut, már csak Ciorceri (56) és Andone (77) van előtte a Pászkány-korszak edzői közül. A portugál pedig hagyománytisztelő ember, a kerek szám alkalmából sem adta fel elveit, és a szokásos passzív, kivárós focit. Azzal viszont nem számolt, hogy Zlatinszki olyan rosszul adja be, hogy kapura megy a labda, és ez Marcot is megtéveszti. De mivel 81 perc maradt az egyenlítésre, Toni mester nem sietett el semmit, továbbra is csak a saját térfelén tartotta a csapatot, hanyagolta a széleket, és bízott János Károlyban.

Az igazi Ruizban sem ő, sem mi nem csalódtunk, de a spanyol két kiváló átlövését is védte Straton az első félidőben. Közben viszont a Craiova folyamatosan a védelem jobb szélén próbált áttörni, ők is tudták, hogy nem a fél év után először kezdő Tînc a csapat legjobb védője – bár ennek inkább a támadójáték látta kárát, mert az alkalmi jobbhátvéd nem mert előre merészkedni.

Szünetben jött a szokásos kettős szélsőcsere, és innen kezdve a CFR oldalára került a kezdeményezés, a Craiova meg maradt a kontráknál. Cristian beállása után pedig Juan Carlos már nemcsak lődözgetett, hanem irányított is, bár tökéletes gólpasszát Bud még az égbe lőtte. A CSU meg a végén összehozta azt a bravúrt, hogy a második félidő három faultjára két sárgát szedett össze, és mivel mindkettőt Bancu kapta, a végjátékra tízen maradtak. A CFR pedig azonnal élt a lehetőséggel, a végén pedig Cristian és Gomelt lábában a győztes gólt is benne volt – de az első félidő semmittevése után az már túlzás lett volna.      

Így játszotok ti

Marc 5 Nagyon elnézte Zlatinszki beadását.
kicsi_sargalap Tînc 6 Fél év után kezdett először, elég óvatosan játszott, de a végén róla állították ki Bancut. 
Larie 6 Sokat kellett kisegítsen a jobb oldalra, a a végén már rendre ő hozta fel a labdát.
kicsi_sargalap Goian 6 Többször is utolsó emberként állította meg a támadásokat.  
Camora 7 Pazar szerelések, jó felfutások, csak a beadásai lehettek volna pontosabbak.
Gomelt 6 Hozta a szokásos szürke fociját, a végén egy veszélyes lövéssel.
kicsi_le Jakolis 4 Labda nélkül nehéz focizni, neki se sikerült.
kicsi_fel kicsi_gol Félidőben Păun 6. Szélsőnek jött be, de állandóan a kaput támadta, lesipuskás gólt fejelt.
kicsi_le Petrucci 4 Erőtlen foci, kemény faultok.
kicsi_fel A 68. perctől Cristian 5. Egyszer tudott csak kapura forudlni, akkor is kiszorították.
Juan Carlos 7 Az első félidőben egyedül próbált támadni, szünet után már volt kivel kombináljon. 
kicsi_le Vitor Bruno 3 Egyetlen párharcot sem tudott megnyerni.  
kicsi_fel kicsi_sargalap Félidőben Nouvier 5. Dinamizálta a labdafelhozatalt, de két jó helyzetet is elkörülményeskedett.  
Bud 5 Két tökéletes ziccert puskázott el, szerencséjére a másodiknál volt érkező a kipattanóra.