– ez itt a kérdés, ezen múlik most a lenni vagy nem lenni. Mármint versenyben a bajnoki címért. A rájátszás első felében porszem került az alapszakaszban hibátlanul működő gépezetbe, a csapat mintha elfelejtett volna nyerni. És most ott kéne nyerni, ahol még sosem sikerült, a Viitorul ovidiui pályáján.

Hagi csapatától eddig háromból háromszor kaptunk ki, amióta felépült a saját stadionjuk, pedig ameddig chiajnai meg egyéb albérletekben tolták, addig pontokért járt hozzájuk a CFR. Az ott bekapott öt gólból négy 11-esből, egy pedig szabadrúgásból esett, akcióból egy sem. A play-offban a Viitorul eddig a vártnál valamivel jobban szerepel, idegenben verte a két nála gyengébben álló csapatot, a másik két bajnokjelölt ellen viszont jó adag mázlival jött össze egy pont, mert Zlatinszki nem tudta berúgni a 11-est.

A bajnokcsapatát fél év alatt kiárusító Haginak jelenleg a klubjánál is fontosabb a fia karrierje, a tavaszi Viitorul szinte kizárólag a Firenzéből hazazavart Ianis újbóli felépítéséről szól – és ez kihat a csapat játékára is. A keret jelenlegi tagjai közül a Hagi-kölyök a házi gólkirály, miután a télen Tzukfiú, Eric és Chiţu eladásával 23 őszi gól távozott a tengerpartról.

Pet Rescuenak valamit ki kell találnia, ha versenyben akar maradni a bajnoki címért. Nem kell teljesen játékrendszert vagy stílust változtatnia, ilyesmire idő sincs a szezon végén, hanem olyan apróságokban kéne visszatalálni legalább a februári formához, mint az első gól után berúgni a másodikat is és nem hibázni hátul az utolsó tíz percben. Ezek persze elsősorban pedagógiai és lélektani dolgok, ezen a téren kell most valamit villantania az edzőnek. Mert ez a keret igenis alkalmas a bajnoki címre, csak végre el kéne tűnnie a pályáról az edző által rápakolt felesleges frusztrációknak.

Annyi biztos, hogy Luchin, Vlad, Mailat és Coman nem került az utazó keretbe, mert játszottak a pénteki Liga 3-as fordulóban, ahol a CFR II – Alexandru Petruş (24.), Luchin (28.) és Şter (84.) góljaival – 3-0-ra elverte a Gaz Metan II-t.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Ţîru, Ghiţă, Ganea – Cicâldău, T. Băluţă, Vînă – I. Hagi – Măţan, Voduţ.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinícius, Boli, Camora – Hoban – Ioniţă, Deac, Culio, Păun – Omrani.

A blogszerkesztőség tippjei:
bmiky: 0-0
Bogrács Huba: 0-5 Culio 5 mindet 11-esből
Groteszk Aladár: 0-1 Vinícius
KEG: 0-3 O3
McPásztori: 0-2 Ianis Hagi öngól, Deac
Pálfi Csaba-Sándor: 2-3, Vinicius, Tzukifiú és Culio 11-esből
RJA: 0-1 Vinícius
Sir Humphrey Appleby: 0-0