A szezon utolsó erősorrendjét állítottuk össze a rájátszás előtt, s bár a rájátszás alsóházához szerencsére idén sincs semmi közünk, azért rájuk is vetettünk egy pillantást. 

14. Juventus Bukarest
Biztosan van a Földnek olyan szeglete, ahol az ő teljesítményükkel bent lehet maradni az élvonalban, de Nepál északi része nem itt van. Az elmúlt 4 meccsükön ugyanannyi gólt rúgtak, mint a jamaicai női bobcsapat, nem kérdés hogy utolsók.

13. Medgyesi Gaz Metan
Kósza öreg nénik műfogsorral és lepedőnyi kauflandos műanyagszatyorral járnak úgy bevásárolni, ahogy a Medgyes télen. Pechükre úgy tűnik, hogy romlott a dél-amerikai narancs, annak pedig kiesés lesz a vége, ha megverték az Astrát a kupában, ha nem.

12. Sepsi OSK
Négy meccs, négy pont idén, ez elég lesz az osztályozót jelentő 12. helyhez, de a csapaton lenne mit dolgozni. Előre tompák, de legalább hátra is rosszak. A Sepsinek gólokat kell lőni, mert ez a hátsófal hosszútávon kevés lesz.

11. Temesvári ACS Poli
Nincs az a Potemix, amivel a Temesvár támadásbeli impotenciáját gyógyítani lehetne. A Poli 4 meccsen lőtt  4 gólja ne tévesszen meg senkit, ez a csapat idén tízszer talált kaput, a Craiova elleni döntetlenjük (és egyetlen pontjuk) nagyjából annyira igazságos, mint Galilei bebörtönzése. Nagy szerencséjük, hogy összegyűjtöttek egy csomó pontot ősszel, mert a kiesés jeges lehelete májusban is rajtuk lenne.

10. Dinamo
Én azt hittem, hogy nálunk csúnyábban senki nem fog bánni Lacival, de a pincsiknek ez könnyedén sikerült. Szerdán Craiován kaptak ki a kupában, hogy a hétvégén kitől fognak, az  nagy kérdés. Mocsokszar a Dinamo, oké, hogy kerestek hárommillió eurót, de a kulcsjátékosaik nélkül elfogytak, mint ingyen óvszer az olimpián.

9. FC Voluntari
Nyertek egy meccset 3-2-re a Poli ellen, van elég pontjuk és hazai pályán egész jók. Sima bennmaradás, sallangok nélkül.

8. Concordia Chiajna
4 meccs, 4 pont, jobbak, mint a Sepsi. Tőlünk simán, a Dinamo ellen őrült meccsen kaptak ki, a Sepsi otthonából elhoztak egy pontot, és simán leverték a Voluntarit, A keret rendben van,  a játék gyanúsan jó, nincs itt komoly probléma ezzel a játékkal sima 7-8. hely lehet a végére.

7. FC Botosani
Ha Beethoven a zene Mozartja, akkor a Botosani a juhok akolja. Amíg a Sporting Berbécs lesántult juhait pesztrálják, addig ebben a fékezett habzású mezőnyben sima hetedikek. Mivel a play-offba nem jutottak be, minket nagyjából annyira érdekelnek, mint VV Alekoszt a Jókai Összes.

6. CSM Poli Iasi
A jászvásári brigád 6. helye körülbelül akkora meglepetés, mintha a Puli magyar űrprogram vizet találna a Napon, de megcsinálták, gratula nekik. A Poli a saját pecsenyéjét sütögeti, reméljük juhhúsból, de hogy őszinte legyek lesz olyan csapat a play-offban, amelyik úgy megy át rajtuk mint a gyorsvonat. Egy biztos lesz .

5. Astra Giurgiu
A gyurgyevóiak egyetlen arcpirító meccse ebben a szezonban a Medgyes elleni kupameccs, ahol olyan játékot produkáltak, mintha Fásy-mulatóval egybekötött kannásbor-fesztiválról jönnének. Katasztrofálisan rosszak voltak. Ez nagyjából annyira érthető, mint Schmitt Pálnak a Magyar Helyesírási Szótár 14. bővített kiadása, lévén hogy egész jó meccseket produkáltak a bajnokságban idén. Tőlünk ugyan kikaptak a Fellegváron (ki nem?) de előírásszerűen kitolták a Dinamo fél szemét (2-0), megverték Medygest fél gőzzel (4-3) és leikszeltek a Viitorullal idegenben, pedig azoknál kezdett a Szandi által is megénekelt ,,tini-tini srác”, Ianis Hagi. Az Astra tényleg borzalmas volt a Gaz Metan ellen, ezért kapják az 5. helyet. Ha még egyszer előveszik azt a ,,formát” a playoffban kérdés nélkül kikapnak bárkitől.

4. Viitorul
Rajtunk kívül az egyetlen csapat, amelyik 10 pontot hozott idén, de ők sokkal könnyebb ellenfelek ellen játszottak. Poli Iasi, Botosani, Astra, Juventus, ebből 1 kieső és kettő tudásra és értékre alsóházi. A focijuk nem rossz, de szerintem túl sokat gyengültek ahhoz, hogy a juhok elé helyezzük őket.

3. FCSB
A berbécsek olyan állazasággal estek ki a kupából a Szeben ellen hogy Kozsó állítólag meg akarja venni a klubot. A viccet félretéve, a másodosztályú Szeben elleni 0-3 történelmi futballszégyen, ezt ráadásul nem csak én mondom, aki csak annyira vagyok a szurkolójuk, amennyire József Attila a Horger Antal-fanclub elnöke, hanem a lakájmédiájuk is, amelyik bizony lehordta őket a sárga földig másfél hete. Azt nemigen hihetjük (sajnos), hogy a rossz forma tartós lesz, de azért egy jó jel, hogy a hétközi nyolc Európa Ligában lejátszott meccs benne maradt a báránycombokban. Ha a Viitorul véletlenül nem a vázákat veri le az asztalról, hanem a köcsögöket a pályáról, akkor egy Iasi elleni győzelem ötpontosra növeli az előnyünket.

2. CSU Craiova
Ha a Craiova egy rész lenne a Dallasból, akkor az lenne, amikor Bobby meghal és 150 epizód múlva feltámad. Valahogy végig ott van, de nem vesszük észre. A Craiova is itt sündörög a harmadik helyen időtlen idők óta, nem számolunk vele, aztán egyszercsak 4 ponton belül van a bajnoki versenyben. A rossz hír, hogy van még egy versenyfutó, a jó az, hogy nem kell nagyon komolyan venni. Nagyjából olyan stabilak, mint a kolumbiai peso, tegnap még nyaralót vettél belőle, holnap már csak villát… a kés mellé. Ők lehettek volna az egyetlen csapat, amelyik négyből négyet nyer, de előbb a Dinamo egyenlített ki az utolsó 5 percben, múlt héten meg Temesvár ellen sikerült leikszeljenek otthon, ami egy teljesen új és társadalmilag nem elfogadott formája a közröhejnek. Ha a gyapjúgyárban nem lenne +8 európai meccs, simán a harmadik helyre tenném őket, de így van keresnivalójuk a második pozícióban.

1. KVSC, ki más
Amikor a CFR bejelentette a téli igazolásait, Gigi olyan tempóban hívta össze a válságstábot, mint a Szomszédok Lenke nénije, amikor Taki bácsi először késett a vacsoráról. A régi felállással is először fordultunk 24 ,,méter” után, nem látom okát annak, hogy ezt ne folytassuk. A keretünk jobb, az edzőnkről csak óvatosan mondom, hogy jobb, a játék összeállt, a fiúk éhesek és a védelmünk jobb, mint bárkié. Egy Egerszegi-féle hajrá a végén és darnyitamáskodva mondhatjuk ,,én tudtam”.
Számítok egy kis lámpalázra, mi vagyunk az esélyesek, rajtunk van a nyomás és ebben a helyzetben nincs akkora rutinunk (még), mint a riválisnak, de az idei kiírást többet vezettük, mint Baumgartner Zsolt a Minardit, ez mindenképp mellettünk szól.
Hajrá KVSC!