Marcel Josue Essombe, de la Dinamo, lupta pentru balon in timpul meciului Dinamo Bucuresti - CFR 1907 Cluj , din etapa a X-a a Ligii I, pe stadionul Stefan cel Mare, din Bucuresti, luni, 14 septembrie 2015. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

Több mint öt hónapos őszi szezont zár le vasárnap este a Dinamo ellen a Vasutas. A szerdai iaşi-i kupasikerrel talán helyreállt kissé a fiúk önbizalma is, és hát kevés szebb ajándékot lehetne letenni a szurkolók karácsonyfája alá, mint egy újabb győzelmet a piros pincsik és Rednic ellen.

A Dinamónak kiválóan ment az ősz végén, hat győzelem és egy döntetlen a mérlegük a Viitorultól elszenvedett november eleji vereség óta, fel is másztak a harmadik helyre. Egy fellegvári győzelemmel ráadásul matematikailag is meglenne nekik a rájátszás felsőháza, szóval motivációban nincs hiány. Viszont Rednic egész ősszel kavarta a keretet, csak az elmúlt héten három olyan játékost (Vojnovic, Shalaj és Van Haaren) rúgott ki, akit a nyáron még ő hozott Bukarestbe.     

Conceicao egyelőre a jelenlegi keretet forgatta a kétmeccses moldvai túrán, és ember legyen a talpán, aki megmondja, kikkel kezd majd első hazai meccsén. A kapusok közül egyikre sem lehetett például panasz, a széleken játszók viszont Jakolist leszámítva mind gyengén teljesítettek.

A rájátszás matematikai esélyeiről a lausanne-i Sportdöntőbíróság ítélete előtt nincs is miért spekulálni, viszont a téli szünet közeledtével beindultak az átigazolási pletykák. Az első szerint Cristian Andort, a FC Bihor csapatkapitányát szemelte ki a vezetés – hát erősen meglepődnék, ha idejönne egy olyan 26 éves játékos, aki eddig a Liga 2 és a Liga 3 között ingázott.  

Ilyesféle kezdőket várunk

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Petrucci, Roşu, Păun – Cristian. Sérültek: T. Marc, Guima.
Dinamo: Cerniauskas – Fai, Puljic, Mevlja, Filip – Nedelcearu, Anton – Matei, Rotariu, Palic – Gnohere. Sérült: A. Marc.