cfr_iasi_paunNem tudom, hogy Conceicao átérzi-e egyáltalán, mekkora tétje is van a szerda esti kupameccsnek Iaşi-ban. Hiába lesz ez mindössze a második meccse, gyakorlatilag az állásával játszik, hiszen kiesés esetén a Vasutas teljes tavaszi szezonját belengi majd a nihil, és ahhoz nem lesz szükség külföldi edzőre.

A bajnokság Botoşani-ban végleg a kukába került, a CFR számára már csak a kupa hozhat sikerélményt. Csakhogy egy hat meccse nyeretlen, hitehagyott csapat játszik idegenben egy közel két hónapja veretlen CSMS ellen. És nagyon nem tudom, miként tudja majd felrázni Conceicao a társaságot erre a meccsre, Dican Ferihez hasonlóan ő sem az szuggesztív motivátor típus.

Ezért inkább csak annyit várunk tőle, vegye ki a csapatból a fékeket (Vitor Bruno, Beleck, Filipe) és az óriási hibaszázalékkal játszó Gomeltet. Jöjjön inkább a kaput jóval bátrabban támadó Negruţ, a mélységi kulcspasszokra leginkább alkamas Roşu, a szárnyvédőket lefutni is tudó Nouvier.

A Iaşi megérezte az utóbbi hetekben a vérszagot, bárki játékát képesek elrontani, de messze nem verhetetlen csapat. A bajnokságban látványosan nem ment ellenük, a Ligakupából viszont hazai pályán ejtette ki őket a KVSC. Na azt a szeptemberi meccset kéne csak megismételni, már csak azért is, hogy oldódjon már kissé a kommentekben eluralkodó defetista hangulat is. Túl sok érvem nekem sincs a siker mellett, az egyetlen vontakozó kedvező statisztikát pedig le se merem leírni, miután Conceicao két remek sorozatot is megszakított már vasárnap. Pedig, ahogy Fülig Jimmy is kinyilatkozta: nem vagyok babonás és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Iaşi: Grahovac – Voicu, Creţu, Frăsinescu, Ţigănaşu – Enescu, V. Gheorghe – Viveiros, Onduku, Bădic – Golubovics. Sérültek: Ciucă, Mihalache, Mitics, Bőle.    
CFR: Vâtcă – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Nouvier – Cristian, Beleck. Sérültek: Marc, Guima.