temesvar_cfr_camoraCsak két kaput eltaláló lövés, cserébe 21 elkövetett szabálytalanság: cinikus célfutballal győzött Temesváron ugyan a Vasutas, de ez most mindennél fontosabb. Szép focit amúgy sem lehetett volna játszani ezen a göröngyös pályán, szerencsére sérülés nélkül megúszták a fiúk, bár Camora esésénél azért megijedtünk.

Dican Feri nemcsak hat új embert rakott a kezdőbe a Viitorul elleni meccshez képest, de a játékrendszert is felforgatta: rég játszott 1-4-1-4-1-et a csapat. A három belső középpályás közül Gomelt csak takarított a védősor előtt, Petrucci és Filipe pedig támadott is. Mivel ezúttal csak egy csatár volt a pályán, nemcsak a fellőtt labdákat tartotta meg nehezebben Cristian, de centerezéseknek is kevesebb értelme volt. A CFR ezért elsősorban középen próbálta áttörni az ACS Poli védelmét, és a terv bevált: előbb egy átlövés, majd egy kiugratás hozta meg a gólt.

A kettő között a csapat okosan tördelte szét a temesváriak játékát, akik szintén hamar áttértek az ívelgetésre, ezzel is megkönnyítve a KVSC dolgát. Marcnak csak kétszer kellett védenie az első félidőben, ebből az egyik Mureşan fejese volt, a beadásokat pedig végig jól húzta le. Félóra után Dican megcserélte a szélsőit, de igazából mindegy volt, hogy ki melyik oldalon van: Nouvier-nek ment a játék. Păunnak viszont nagyon nem.

A második félidőben aztán már csak az eredmény tartása volt a CFR célja, ezért bekkelés mellett a labdatartás fontosabb lett a helyzeteknél. Egy nagy azért így is összejött, de Filipe 20 után 7 méterről már nem tudta berúgni. A Poli meg ívelgetett és lődözött távolról, de a kaput csak az utolsó 10 percben tudta eltalálni – Hernandez gólja pedig túl későn jött. A KVSC ilyen rondán talán csak Chiajnán játszott ebben a szezonban, viszont az elmúlt hetekkel ellentétben most néha csapkodó, néha kaotikus rombolással, de kicsikarta a győzelmet.        

Így játszotok ti

kicsi_sargalap Marc 7 Három bravúr, kiváló lábmunka, most is nagyon együtt élt a játékkal.
kicsi_sargalap Tiago Lopes 6 Labdakihozatalban nem volt nála hasznosabb ember a csapatban.
Larie 7 Feküdt neki a temesváriak ívelgetős focija, egy fejpárbajt sem vesztett el.
A. Mureşan 5 Látszik, hogy nincs még összeszokva a többi védővel, szinte öngólt fejelt.
Camora 6 Néhányszor megfuttaták, de volt néhány fontos mentése, még középen is.  
Gomelt 5 Sok labdát szerzett, de sokat szinte azonnal el is adott.
kicsi_sargalap Păun 4 Ahányszor csak megindult, elvesztette a labdát.
Petrucci 6 Bár főleg a támadásokat kellett szerveznie, rombolásban hasznosabb volt.
kicsi_gol kicsi_sargalap kicsi_le Filipe 6 Egyszerre cifrázta és tördelte a játékot, lélektanilag fontos gólt lőtt.
kicsi_fel A 74. perctől Beleck 5. Bőszen rohangált keresztbe, de használható labdát nem kapott.
Nouvier 7 A csapat mindkét igazi gólhelyzetét ő dolgozta ki.
kicsi_gol kicsi_le Cristian 6 Sokszor egyedül támadott le, de sokat futott a csapat érdekében. Egy helyzet, egy gól.
kicsi_fel A 92. perctől Negruţ. Klasszikus időhúzó csere.