cfr_vitorul_beleckNem vagyok nagy barátja az összeesküvés-elméleteknek, de nagyon érdekelne, mi értelme van ezt a Viitorult mindenáron betolni az európai kupákba? Vagy a már három csapatnál is megbukó Hagiból 50 éves kora után sztáredzőt csinálni? Ki a fene látott már olyat, hogy az akciótól 30 méterre levő partjelző SIKERESEN (!!!) felülbírálja az esettől 7-8 méterre levő, 11-est befújó játékvezetőt?

Haginak valamiért nagyon a begyében van a CFR, de akkor ne csodálkozzon, hogy őt és csapatát is kegyetlenül kifütyülik a Fellegváron. Főleg, ha a megkapja 12. játékosnak Urzică partjelzőt is, aki szépen visszafújatja a bíróval a Jakolis buktatásáért járó büntetőt, a második félidőben pedig döntetlennél a vendégek összes lesgyanús akcióját elengedi. A stadionban még az első tűnt nagyobb hibának, de az végül nem volt les, a második vendéggólról viszont nem láttam egyértelmű ismétlést.

Dühítő az újabb vereség, bosszantóak a bírók hibái, a csapat játékában ezúttal simán benne volt a siker. Dican meglepő módon három olyan embert is a kezdőbe tett, akiket nem szívesen láttunk ott, és kettőn közülük el is ment a meccs. Márpedig nincs annál dühítőbb, amikor egyéni hibák miatt bukik el egy amúgy keményen küzdő, az utolsó fél órában sok helyzetet kidolgozó, az első pofon után a padlróról gyorsan felálló csapat. Előbb Tânc szokásos töketlenkedése, majd Mincă potyája miatt úszott el három pont, viszont Feri javára írjuk, hogy Vitor Bruno ezúttal hasznosan mozgott és gólpasszt adott, a cserék pedig valóban felpörgették a csapatot.  

A zuhogó őszi eső túl finomkodó, körömpasszos focit nem tette lehetővé, a hosszú labdák és beívelések viszont csak a második félidőben voltak hatékonyak, az óvatos első 45 perc 3-3-as lövésszámát szünet után egy 13-4-es statisztika követte. Volt benne kapufa, kapusbravúr, védők által a kapu torkából kifejelt szabadrúgás, blokkolt és alig mellé pattanó lövés – a végén pedig persze néhány elkapkodott kísérlet is, amikor már túlpörgött a csapat. Nem érdemeltek vereséget a fiúk, de ami még rosszabb: öt nap alatt másodszor nyúlt bele döntő módon egy partjelző a Vasutas meccsébe.

cfr_viitorul_cristian_gol

Az a gyanúm, hogy ezúttal Urzică mester ténykedése nem a CFR ellen szólt, hanem Hagi szekerét akarta még jobban megtolni. Vagy tán Piatra Neamţon már tudják, milyen döntést jelent be szerdán a nemzetközi Sportdöntőbíróság a CFR hat pontjának ügyében?    

Így játszotok ti

Mincă 4 A rövid sarokba nem illik gól kapni.
Dani 6 Kevesebbet megy előre, mint Tiago Lopes, de egyenletesen hasznosan focizik. 
Larie 6 Elegáns védőmunka, a végén a labdakihozatalokat is magára vállalta.
Tânc 4 Megint róla fordult le az ellenfél gólszerzője.
Camora 6 Okos szerelései voltak a szélen és középen is, a végjátékban az ő beadásaira épültek a támadások.
kicsi_sargalap kicsi_le Jakolis 6 Az első félidő legjobbja, bár sokáig a kiállítás határán táncolt.
kicsi_fel A 82. perctől Nouvier. Elég későn jött, így is volt egy ígéretes lövése.
kicsi_le Petrucci 5 Sokáig passzív volt hátul, aztán fejelt egy felsőlécet, erre rögtön lecserélték.
kicsi_fel A 60. perctől Negruţ 6. Bátran lődözgetett, de nem volt szerencséje. 
Gomelt 5 Jó kezdés után beleszürkült a meccsbe.   
kicsi_sargalap kicsi_le Vitor Bruno 6 Jobban fekszik neki a balszél, de sokszor középre is bement szervezni a játékot.
kicsi_fel A 77. perctől Păun. Ennyi idő is eljutott lövésekig, de nagyon kapkodott.
kicsi_gol Cristian 7 Jól tartotta meg a labdákat, távolról is elvállalta a lövéseket, fejelt egy klasszikus centergólt.
Beleck 5 Egyetlen igazi helyzeténél túl nagy gólt akart lőni és nem találta el a kaput.

Fotók: Riti József Attila