pandurii_cfr3Nyolcvannégy napos szünet után vasárnap este újra meccs lesz a Fellegváron, és a magunk részéről nemcsak focit, hanem Vasutas-gólokat is szeretnénk látni, mert sorozatos 0-0-okkal nem fog látványosan gyarapodni a pontszám. Az ellenfél egy korábbi mumus,  azonban a Pandurii a tavalyi évben már gólt sem tudott szereni KVSC ellen. Ez pedig most se zavarna minket.

Trică szerint Tiago Lopes és Jakolis is edzett a héten, de ettől még kérdéses, hogy végig bírnak-e jászani egy meccset. Ha nem, akkor megint improvizálni kell a védősor jobb oldalán (Carp? Păun? Deac?) vagy megkockáztatni egy 16-17 éves ifi bevetését. A többi poszton egyelőre megvan a csapat, a bércsökkentést elutasító Costea kikerült ugyan a keretből, de az elmúlt másfél éves teljesítménye nem ér meg egy búcsúposztot. Játszhat viszont újra Csanturia, és hát az öntörvényű grúz tényleg képes egymaga is megbontani egy védelmet.

A Pandurii abból a szempontból veszélyes ellenfél, hogy tele van jó focistákkal, akik azonban idén valahogy még nem álltak össze csapattá. Télen hazahozták Pintiliit és Ericet is, de a duci brazilt egyelőre csak csereként használják. A Iordănescu gyerek edzőként első komoly csapatát kapta meg, és ezen a tavaszon akár hosszú távon is eldőlhet a sorsa: vagy bizonyít vezetőedzőként, vagy örök másodhegedűs lesz belőle.   

Ilyesféle kezdőket várunk

CFR: Amadio – T. Lopes, Larie, Ene, Camora – Carp, Muniru – Deac, Tadé, Csanturia – Jazvic. Eltiltva: Veres.
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasziljevics, Momcsilovics – Buleică, Pintilii, P. Anton, Nistor – Matulevicius, M. Roman. Sérült: Elton.