kronikaCsak a rossz hír igazán jó hír – igazolja sokadszorra is sajtó, mert régen írtak ennyit holtszezonban a klubról, mint most a csődvédelmi eljárás beindulása óta. A hétfői nap két érdekes cikkét mindenképpen érdemes elolvasni, és nem csak azért, mert blogunk mindkettőben említést kap. Hanem mert jól rávilágít arra, hogyan is látják a KVSC-t az anyaországiak, illetve az erdélyiek.

Az Index írása klasszikus példája annak, amikor egy (hon)lap ütős anyagot akar írni valamiről, de csupán egyetlen és erőssen elfogult forrásból tájékozódik. És ez a forrás ráadásul maga Pászkány (egész pontosan az év eleji Dolce Sportnak adott interjúja), a cikket elolvasva azon se lennénk meglepődne, ha ő maga rendelte volna meg. Az anyag hemzseg a tényhibákból (200 millió euró, Gadola mint főrészvényes, totális csőd, stb.), és bár nem mondja ki, de érezhető a következtetés: Kelet-Európában nem érdemes a fociba fektetni. És bár egyik posztunkat is belinkelték, a Pászkány állításait és főleg adatait vitató véleményünket már nem idézik.

indexhu

Jóval több szó esik viszont rólunk a Krónika közel egy oldalas anyagában, amely a KVSC-szurkolók véleményeiből szemezget a kialakult helyzet kapcsán. Blogunk szerzői közül McPásztori kolléga és az ő rejtői stílusa kap főszerepet, de a többi idézett drukker is többé-kevésbé rendszeres kommentelője posztjainknak. Nem véletlenül, tessék csak a cikk társzerzőjének monogrammjára pillantani. 🙂 A cikk egyetlen hibája, hogy egy kábé nyolc éve készül képet használ illusztrációnak.

Büszkék vagyunk rátok, Tisztelt Asztaltársak.