catalin_carp10Úgy tűnik, nagyon kihasználja az utolsó átigazolási órákat a KVSC vezetése, mert Petrucci után fél nappal újabb szerzeményt jelentettek be Cătălin Carp személyében. A moldovai fiú neve elsőre nem sokat mond, de ifiként mindkét ukrán sztárcsapat érdeklődését felkeltette, úgyhogy olyan nagyon rossz játékos nem lehet.

Carpot alig 17 évesen vitte el a Sahtar, aztán két év múlva már a Dinamo Kijevnél volt, ahol 23 meccset játszott a második csapatban. A moldovai utánpótlás-válogatottban alapember volt, tavaly nyáron Andorra ellen már a felnőttek között is kapott egy meccset.  A kérdés csak az, hogy mire fogjuk használni, mert a klubhonlap szerint középhátvédet igazoltunk, de minden más forrás szerint védekező középpályásról van szó. Egyik poszton sem túl nagy a konkurencia, de Lacit ismerve aligha fogja egyből élesben bevetni. A kora miatt amúgy is inkább hosszú távú projekt lehet, bár nem tudni, mennyi időre írt alá.

catalin_carp3Hogy aztán ő az utolsó “nyári” fogás, vagy jön még kölcsönbe valaki, legfeljebb Mureşan és Zamfir tudja. Csanturia neve nagyon forog a médiában, de szélsőkből egyrészt van elég, másrészt az önzősége miatt tavasszal se kedveltük, szóval nélküle is meglennénk.   

Cătălin Carp

Született: 1993 október 20., Chişinău
Állampolgárság: moldovai és román
Poszt: középső védő, középpályás
2010-ig Zimbru Chişinău
2010–2012 Sahtar Doneck
2012–2014 Dinamo Kijev
Válogatottság: Moldova felnőtt 1 / 0, utánpótlás 26 / 4