tade_petrol_goloromElvette az idegbeteg Petrolul két éves hazai veretlenségét a Vasutas, egy okos első és egy zavaros második félidő után Tadé kíméletlenül kihasználta az emberelőnyt. Őrült meccsen, ha nem is tudott végig higgadt maradni a csapat, beférkőzött az élmezőnybe: két pontra van az első hely.

Mikor a kezdők láttán kiderült, hogy Hoban után sem Mutu, sem Tamuz nem játszik a hazaiaknál, kezdtem komolyan hinni benne, hogy a CFR elkaphatja a listavezetőt. Laci is alighanem így gondolta, mert azonnal és teljes erővel nekiment csapata a Petrolulnak, amely az első tíz percben felezővonalig se tudta kihozni a labdát a totális letámadás miatt. A CFR két tankcsatára ugyan nem került helyzetbe, viszont úgy lekötötte a ploieşti-i védelmet, hogy Jakolisra már nem jutott ember.

Azért persze van annyira jó csapat a Petrolul, hogy megtalálja az ellenszert, de a játékuk túlzottan függött Teixeirától. A CFR pedig az első félidőben okosan váltogatta a letámadásos és visszahúzódó-kontrázó periódusokat, és tudott élni az egyre gyakoribb pontrúgásokkal is: Rada szabadrúgása után Jakolis bevágta a kipattanót. A horvátok nem lehetnek túl népszerűek mostanában arrafele… Colţescu hiába próbálta megfogni az egyre feszültebb meccset, a közönség nyomása alatt a hazaiak afro-légiósai (román focista nem volt a kezdőjükben) szinte mindenre rúgtak, ami mozog, és minden ítéletre reklamáltak.

Szünet után pedig fociztak is egy kicsit, ekkor a CFR vesztette el a fonalat, és szorult be teljesen kapuja elé. Az egyenlítés után is bepánikoló és csapkodó csapatot Laci két gyors cserével rázta gatyába, innen kezdve már nem volt gólhelyzete a Petrolnak – igaz, Radáék is sokáig csak romboltak. Amikor viszont Colţescu egy percen belül kiszórta Teixeirát és Geraldót, megtörtént az, amire rég vágytunk: pillanatok alatt kihasználta a csapat az emberelőnyt. Onnan kezdve pedig átment cirkuszba a meccs, mert a sárga-kék szurkolók a jelek szerint ragaszkodnak az alig három napja megúszott zárt kapus meccsekhez, és minden kezükbe eső tárggyal megszórták a partjelzőt. 

De ez már legyen az ő bajuk. A mienk meg az, hogy lassan elhigyjük, nem is rossz ez a nyáron összekukázott csapat. És ami igazán fontos: a jelek szerint a Európa Liga-kiesés után sikerült jól kezelni a helyzetet.

Így játszotok ti

Felgueiras 7 Az első félidőben nem sokat zavarták, a másodikban viszont nagy védései és hasznos kifutásai is voltak.
Szusics 6 Hátul jól tette a dolgát, de előre alig merészkedett, és a hosszú indításai is pontatlanok voltak.
Larie 7 Csak egyszer fordult le róla Nkoyi, amúgy tisztán és jól takarított. Kétszer is gólt szerezhetett volna, de Cobrea a fejesét és a lövését is védte.
Rada 8 Nálunk a meccs embere, higgadtan és egyszerűen állította meg a legveszélyesebb támadásokat is. Az első gól előtti szabadrúgást is okosan lőtte el.
Camora 7 Pazar első félidő után a másodikban nagy nyomás alá került, mert a Petrolul szinte végig az ő oldalán ment előre. Így a hasznos szerelések mellett a passzjátékába sok hiba csúszott.
kicsi_sargalap Monroy 5 Csak a sárgát érő kemény belépőjénél tűnt fel, hogy pályán van.
kicsi_le Muniru 5 Túl sokszor és túl könnyen kipasszolták.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 75. perctől Costea. Meglepően offenzív csere volt, de sokat nem tett hozzá a játékhoz.
kicsi_sargalap kicsi_gol kicsi_le Jakolis 7 A mezőnyben csak néhány szólóval tűnt ki, viszont rendre jól érkezett a kapu elé, és harmadjára be is lőtte.
kicsi_fel A 63. perctől Christian 6. Stabilizálta a középpályát, hatékonyabb lett vele a passzjáték.
kicsi_gol Tadé 6 Kissé önző módon küzdött a védőkkel, a végén pedig kíméletlenül beverte egyetlen helyzetét.
Deac 6 A szokottnál kevesebb akciója volt sikeres, ritkán tudott területet nyerni, de a beadásai veszélyesek voltak. A kapott gólnál nem zárt vissza, így maradt üresen Teixeira.
kicsi_le Guima 6 Egyetlen helyzetét centikkel fejelte fölé.  
kicsi_fel kicsi_sargalap Az 58. perctől Ivanovszki 5. Elkapkodta a lövéseit és kireklamált egy sárgát.