cfr_petrolulA listavezetőhöz megy a Kolozsvári Vasutas a szezon első kéthetes bajnoki szünete előtt, ennek ellenére talán most van a legnagyobb esély arra, hogy elkapjuk a Liga 1 valamelyik topcsapatát. A Petrolul háza táján ugyanis javában áll a bál a Dinamo Zagreb elleni dupla Európa Liga-vereség után (Obrigado, Ivo Pinto!), és hát Hoban szintű focistákat ritkán szoktak csak úgy kitenni a keretből.

A KVSC eddigi bajnoki eredményeire túl sok panasz nem lehet: a gyengébb csapatokat simán leverte, a Panduriitól is elhozott egy pontot, a Steaua pedig más kávéház, még ha volt is esély a pontszerzésre. A Petrolul (és a következő fordulóban a Fellegvárra érkező Astra) szintén az a szint amely ellen bravúrnak számít a pontszerzés, de ha sikerül, akkor talán lehet esély arra, hogy megbontsuk az előző évi dobogót.    

Viszont a Petrolul belső ügyei miatt jókor jön a meccs. Laci csapata ugyanis nagyjából összeállt, míg a kis Lucescunak inkább csak jó játékosai vannak, de csapata nincs: a támadóblokk egyéni villanásaiból él meg. Nem véletlen, hogy a bajnokságban mindössze négy gólszerzőjük van, ők viszont mind egynél többet szereztek: Tamuz 5, Albín 3, Mutu és Teixeira 2-2. Az öltözői balhé miatt büntetett Hoban nélkül viszont gyengült a védelem, ráadásul Pecanha sérülése miatt kapusposzton is sebezhetőek, és az Európa Liga-kiesés miatt elkezdték leépíteni a keret perembereit: Vlad Morar visszatért az U-hoz, a brazil Romario Pires pedig Ukrajnába ment, a Karpati Lvivhez. Sokáig úgy tűnt, hogy nézők nélkül lesz a meccs, de a csütörtöki másodfokú fegyelmi tárgyaláson megúszták pénzbüntetéssel a Rapid elleni cigányozást.  

A meccs nagy kérdése, hogy Laci megtartja a kiscsapatok elleni aktív letámadást, vagy zártabb védekezésre vált. Előbbi esetben a védőink túl sokszor kerülhetnek egy-egy elleni helyzetbe a Drogosékkal szemben, amiből nehéz lesz jól kijönni, ha hátrább húzódik a csapat, akkor a birodalmi lépegető Guimával nehéz lenne kontrázni. Ebben az esetben talán Jakolis lenne a jobb választás.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Petrolul: Cobrea – Alcénat, Gerson, Geraldo, Satli – Mustivar, De Lucas – Albín, Teixeira, Mutu – Tamuz. Sérültek: Pecanha, Fanchone. Kereten kívül: Hoban.
CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Monroy, Muniru – Deac, Tadé, Costea – Guima. Sérült/eltiltva: Negruţ.