cfr_medgyes_2014_guimaLaci erőfocija bedarálta a Gaz Metant is, hiába vezettek az első félidő végéig a medgyesiek, a végén a 4-1-nél nagyobb különbség is összejöhetett volna. Az előző szezonban összesen kétszer betaláló Tádé pedig idén már öt forduló után öt gólnál tart – pár hete azért ezt se sokan gondoltuk volna.

Miriuţă nem változtatott sem a Viitorul elleni felálláson, sem a stíluson, csakhogy a jóval szervezettebb Medgyes ellen sokáig nem működött a tankcsatárokra épített erőjáték. Hiába volt öt szöglete is a CFR-nek az első 13 percben, a távolról hagyományosan jól lődöző vendégek használták ki a sajátjukat, amikor Rada és Deac egymásra várt a felszabadítással. A belső védők az első félidőben feltűnően bizonytalanok voltak – ezt főleg az előző meccs hibátlan játékának tükrében volt kellemetlen látni.

Igazából csak a szünet előtti percekben sikerült újra átvenni a játék irányítását, és a hetedik szögletből meg is lett az egyenlítés, majd a második félidő elején a nyolcadikból a vezetés is – mindkétszer Guima és Larie voltak a főszereplők. Innen kezdve sebességet váltott a Vasutas, és szétfutotta a medgyesieket, Tadé pedig bevitte a kegyelemdöféseket. Még a belső középpályások gyenge passzjátékát is elbírta a csapat, olyan hatékonyan mentek a széleken a rohamok. A Gaz ugyan kapott közben egy furcsa 11-est, de Szuper Máriónak ebben a szezonban elég nehéz berúgni a büntetőt, Iorga után Taharnak sem sikerült, pedig sokkal jobban helyezte, mint a Pandurii középpályása. 

Fotók: Riti József Attila

Fotók: Riti József Attila

A vége nagy kiütés lehetett volna, ha Ivanovszki és Deac higgadtabb, de az ősziesre forduló estében így is megérdemelte a nagy tapsot a csapat. Miriuţă egyértelműen megtalálta a kerethez leginkább illő stílust, ami lehet hogy nem mindig látványos, de jelenleg mindenképpen a lehető leghatékonyabb.

Így játszotok ti

Felgueiras 8 Három kemény távoli lövést is kitolt a léc alól, a 11-es csak hab volt a tortán.
Szusics 6 Az ő felén volt a legkevesebb veszély, maradt bőven ereje a felfutásokra.
kicsi_gol kicsi_sargalap Larie 6 Megvan az első kolozsvári gólja, és az egyenlítésben is jócskán benne volt. Kiváló indításai voltak, de hátul nem igazán értette meg magát Radával. Az ellene befújt 11-est nem értettük.  
Rada 5 Három komoly hibát vétett az első félidőben, szerencsére csak az egyikből lett gól.
Camora 8 A csapat legbiztosabb védője volt, támadásban a második félidőben két sebességi fokozattal volt a medgyesiek fölött.
Monroy 5 A támadóharmadban bizonytalanná vált, renegeteg labdát eladott.
kicsi_sargalap kicsi_le Muniru 5 Sok labdaszerzés, sok rossz indítás, túl sok felesleges cselezés.
kicsi_fel A 60. perctől Christian 6. Biztonsági játékra törekedett, csak a végén cifrázta, mikor már megvolt a meccs.
Deac 7 Kifutotta a lelkét megint, kiharcolta a 11-est, tömte beadásokkal a csatárokat.
kicsi_gol kicsi_gol Tadé 8 Egy kapufa az első félidőben, két gól a másodikban, rengeteg futás és hasznos mezőnymunka – óriásit játszott. 
kicsi_le Jakolis 5 Nem feküdt neki az erőfoci, két elfutása ha volt mindössze.
kicsi_fel Félidőben Costea 6. Jól kombinált Camorával, beállásával kiegyenlítődött a csapat addig egyoldalú támadójátéka.
kicsi_gol kicsi_le Guima 7 Jól fejelte le a magas labdákat, de a földön is elboldogult: szemfüles gólt lőtt és okos gólpasszt adott.
kicsi_fel A 70. perctől Ivanovszki 5. Fél perc alatt két nagy helyzetet is elönzősködött.