CFR CLUJ - GAZ METAN MEDIAS, SCOR 3-3, MECI AMICALAz örök optimista Laci mester szerint megverik a fiúk a Medgyest – legalábbis ezt mondta nekünk, amikor elbúcsúztunk tőle a Kolozsvári Magyar Napok keretében rendezett közönségtalálkozó után. Könnyű meccsre és gólzáporra azért ne számítsunk: az első négy forduló két legjobb védelme csap össze, a  KVSC és a Gaz Metan is csak egyet-egyet kapott eddig.

A medgyesiek ráadásul egyelőre még veretlenek is, igaz, eddig Botoşani-t leszámítva kizárólag az újoncokkal játszottak. Sokáig nagyon nem szerettünk velük játszani, de májusban Deac góljaival megszakadt a négy és fél éves negatív sorozat. Ők amúgy aróól ismertek, hogy minden évben nagyon jól össze tudnak valahogy kukázni egy jó kis középcsapatot. A legfrissebb felfedezettjük az olasz Cosimo Figliomeni, az év első felében munkanélküli középpályás már két gólnál tart Medgyesen.

Lacitól nem várunk nagy változást a Viitorult legyőző kezdőhöz képest, az igazi kérdés inkább az, hogy Deac melyik szélen kap több lehetőséget? Az elmúlt hét a leginkább a kölcsönadásokról szólt a klubnál: Ionuţ Ţîrlea a Borossebesre, Alexandru Păun és Anthony Carter pedig Szatmárra ment játszani, az Olimpia ellen még egy edzőmeccset is lekötött a klub szeptember 5-ére.  

Egy győzelemmel amúgy jó nagyot lehetne előre ugrani a tabellán, hiszen a poszt írásáig egyetlen előttünk álló csapat sem tudott nyerni a fordulóban, így a Dinamo–Vásárhely–Medgyes trión egyszerre lehetne átlépni hétfő este.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Monroy, Muniru – Jakolis, Tadé, Deac – Guima. Eltiltva/sérült: Negruţ.
Medgyes: Pleşca – Creţu, Mujdragics, Muth, Szilágyi – Todea, Tahar – Romeo, Figliomeni, C. Petre – Buziuc. Sérültek: Târnovan, Zaharia, Vitinho.