chiajna_teren2Megint elkezdte hétfő estére tenni a KVSC mérkőzéseit a LPF és a Look TV, most éppen a Viitorul ellen zárjuk mi a fordulót. Legalább volt ideje Lacinak kicsit átgondolnia a csapat átalakítását, miután Negruţ az eltiltása mellé még egy hátsó térdszalag-szakadást is összeszedett, és a teljes őszi idényt ki kell hagynia.

Az ő kiesése szerkezeti gondokat vet fel, hiszen a 4-2-3-1-es rendszerben a center mögött játszó ember stílusa egyben a csapat stílusát is meghatározza. Laci eddig rendszeresen egy szintén elsősorban a befejezéshez értő támadót játszatott ezen a poszton, Negruţ nem a mezőnymunkájával, hanem a helyzetbe kerülési képességével tűnt ki eddig: 2014-ben tétmeccsen egyelőre ő lőtte a legtöbb gólt, számszerint négyet. Ha Miriuţă tartja magát az elképzeléseihez, akkor Ivanovszki lenne a logikus húzás, róla azonban épp a minap mondta, hogy csak 2-3 forduló múlva számít rá kezdőként is. A másik megoldás Tadé hátrahúzása és Guima bevetése lenne – a francia tank amúgy is szereti távolabbról indulva rohamozni a kaput.

Ennél jóval váratlanabb húzás lenne egy inkább szervező-előkészítő játékos beállítása a középcsatár mögé. Ilyen olaszos trequartistát eddig csak Christian játszott a iaşi-i Ligakupa-meccsen, a brazilt máskor csak a középpálya védekező részlegében láttuk, ahol elég szürke volt. Deacnak talán még jobban feküdne a poszt, még ha egész életét a szélen is futkározta végig – és akkor jöhetne végre Jakolis a jobb oldalra. A horvát ideális kontrajátékos, a kérdés csak az, mennyire megy bele egy nyílt csatába Hagi csapata? 

1.FOTBAL:MONTARE SUPRAFATA DE JOC SINTETICA PE STADIONUL CONCORDIA CHIAJNA (17.07.2014)A Viitorulnál abszurdabb klub jelenleg nincs a Liga 1-ben, pedig ezen a téren nagy a konkurencia. A Konstancán alapított, jelenleg Voluntari-ban bejegyzett, de Chiajnán játszó csapatot kétszer már benntartották a szezon végén adakozó kedvű ellenfelek, de jó lenne, ha harmadszorra nem úszná meg. Az első három fordulóban csak újoncokkal játszott, de nyerni még nem tudott – ez maradjon hétfő este is így. A meccs nehézsége az ellenfélen túl a műfüves pályában lesz, bár párat azért a CFR is edzésilyen borításon a múlt héten.

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Viitorul: Balauru – Manea, Ţâru, Mitrea, Puţanu – Daminuţă, Pană – Năstăsie, Mitriţă, Benzar – Bonilla. Sérültek: Şeroni, Gavra.
CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Tadé, Costea – Guima. Eltilva/sérült: Negruţ.