birkanyirasNincs idő keseregni és sebeket nyalogatni a túl rövidre sikerült európai kaland után, máris itt a bajnoki szezon egyik legfontosabb meccse. A juhnyáj elleni eredmény ugyanis meghatározó lehet abból a szempontból, hogy mit is akarhat a KVSC az immár prioritássá előlépett Liga 1-es szezontól.

Szögezzük le rögtön a legelején, hogy a Steaua (egyelőre) jobb csapat mint a CFR. Ugyanakkor egyelőre gyengébb, mint Reghecampf alatt volt. Nemcsak az edzőváltás miatt, hanem mert fontos embereket vesztett, elsősorban a középpályán. Gâlcă egyelőre csak keresi az embereit és a rendszerét, és bár nagy pofonba még nem szaladt bele, azért elég sokatmondó, hogy a legutóbbi négy meccsén egyaránt kapott gólt a csapata. A Kazanyban három évig padozó Arlauskis egyelőre bizonytalan a kapuban, a Bourceanu–Pintilii duó helyére nem igazoltak senkit, a védelemben pedig Gardoş sérülése miatt nincs variációs lehetőség – az egynapja szerződtetett Luchint még aligha vetik be.

Amitől tartani kell, az a nagyon gyors játékosokból álló támadóblokk, előttük kellene majd tökéletesen lezárni a területet. Amit ki kellene használni, az a vérbeli ütközőemberek hiánya, Gâlcă inkább hátráhúzott egy-két támadó középpályást, mintsem bevesse például Neagut.

keep_calm_steauaA Vasutas esetében azonban a morál gyors helyrehozása fontosabb lehet a taktikánál. Túl sok reményt fűzött a klub a sikeres EL-szerepléshez, de az a hajó már elment. Egy jó eredmény a bakák ellen igazolná, hogy jó mégiscsak úton jár a nyáron összekukázott csapat – ezzel szemben egy vereség akár a szezon túl korai feladására és a piacképes focisták kiárusítására sarkallhatja a szélsőséges reakciókra amúgy is hajlamos, a várt UEFA-pénzek helyett más gyors bevételi forrásokat kereső vezetőséget.      

Ilyesféle kezdőkre számítunk 

CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruţ, Costea – Tadé.
Steaua: Arlauskis – Râpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Filip – Popa, Chipciu, Tănase – Keserű. Sérült: Sânmărtean, Gardoş, G. Matei.