dinamo_minszk_cfr_muniru_deacIgazából csak annyit szeretnénk, hogy péntek délben legyen egy CFR feliratot tartalmazó golyó is az Európa Liga nyoni sorsolásán. De azt nagyon. Vagyis a csapat verje meg két góllal a Dinamo Minszket. Na jó, elméletleg az 1-0 is elég, csakhogy mostanában nagyon gyatrán rúgják a fiúk a 11-eseket, arra pedig nehéz építeni, hogy Márió majd megfogja mind az ötöt.

A Dinamo a hétvégén nem játszott, elhalasztották a BATE Boriszov elleni fehérorosz csúcsrangadót. A BATE-nak bejött, kikínlódta a Debrecen elleni továbbjutást (hülye Boudla!), de mi bízunk Efészoszi Hérakleitosz bölcsességében, hogy a belorusz folyókba sem lehet kétszer lépni. Laci csak a csapat egy részét és részben pihentette a Pandurii ellen, de leginkább arra vagyunk kíváncsiak, mikor és milyen szerepet kap az erre a meccsre tartogatott Ivanovszki.  

antony_gautierA meccsre francia bírót kaptunk, a 37 éves Antony Gautier civilben Lille város tanácsának sportügyi asszistense. Valami okból előszeretettel küldi őt ex-szovjet csapatok meccseire az UEFA, négy év alatt ez lesz a tizedik olyan meccse, amelyben az egyik fél azt a térséget képviseli. Román csapatnak még nem volt dolga vele, a fehérorosznak viszont igen: 2013 februárjában Isztambulban fújta a Fenerbahce–BATE Boriszov visszavágót, az Európa Ligában, a legjobb 16 közé jutásért. Csak a rend kedvéért: 1-0-ra nyertek a törökök.     

Minden dolog áramlik – mondta folyó-hasonlatában Hérakleitosz. Hát most a KVSC-t sodorja tovább ez az áramlás az EL-selejtezők negyedik körébe.    

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Deac, Negruţ, Costea – Tadé.
Dinamo Minszk: Gutor – Veretilo, Polietvics, Bangura, Zaleszkij – Voronkov, Simovic, Nikolics – Udoji, Adamovics, Sztaszevics.