minszk_cfr_deacB-terv nélkül ment Laci és a csapat Európa Liga-selejtezőt játszani Fehéroroszországba, annyira a 0-0 volt a cél, hogy 0-1 után senkinek sem volt fogalma arról, hogy mit is kéne vagy lehetne csinálni. Nem reménytelen a visszavágó, de ennél sokkal tökösebb foci kell a Dinamo Minszk legyőzéséhez. Nulla kaput eltaláló lövéssel nem lehet továbbjutni.

Állítólag a kolozsvári vihar miatt tudta csak a 20. percben kapcsolni Boriszovot a Look TV, a digitális televíziózás korszakában ez nagyjából pont olyan amatőrség, mint a közvetítés színvonala volt. Igaz, a csapat defetista hozzáállása sem érdemelt tőle. Hála az UEFA-honlapnak, megtudtuk, hogy a Dinamo ötször is lőtt kapura az első negyedórában, ebből kettőt Márió kellett védjen, aztán végre láttuk is, ahogy a minszkiek folyamatosan körbepasszolják a CFR védelmét. A lövések azonban csak távolról jöttek, a tizenhatost jól védte a csapat, a fehéroroszok játékából pedig hiányzott a fantázia.

Előrejátéka viszont nem volt a Vasutasnak, és ebben főként a Muniru-Monroy páros passzivitása a ludas, az ő hatalmas hibaszázalékuk miatt borult fel a védekezés-támadás egyensúly a csapat játékában. Így aztán maradtak Deac elfutásai vagy az előrevágott labdák. Negruţ fejese volt az első félidő egyetlen kolozsvári helyzete, miközben Costea többet volt a saját tizenhatos magasságában, mint az ellenfél térfelén.

A szünet utáni perceket megint megnyomta a Dinamo, Laci pedig elkésett Jakolis becserélésével: mire az elsősorban kontrázásra alkalmas horvát bejött, már hátrányban volt a csapat. Adamovics fejeséről a fehérorosz adásrendezőnek hála sosem tudjuk meg, hogy les volt vagy sem, a nagyobb gond a védők teljes reakcióhiánya volt Sztaszevics előreívelésénél. Guima becserélése ezúttal nem segített, mert Szusics felfutásain kívül nem tudott több embert előrehozni a CFR, egy Tadé mellédurrantás és egy blokkolt Deac-lövés nevezhető csak helyzetnek. A végén pedig örülhettünk, hogy Adamovics lekésett egy tökéletes beadást.
minszk_cfr1

Ez a Minszk egészen más szint, mint a lelkes, de ösztönös balkáni focit nyomó Jagodina – az orosz iskola szervezettségével és tudatosságával felvértezett, de igazán váratlan húzásokra nem képes ellenfél, akik ellen a kontrajáték és a pontrúgások hazai pályán is kevés lesz.

Így játszotok ti

Felgueiras 6 Védett mindent, amit lehetett. Egyszer nem lehetett.
Szusics 6 Hátul túl sokszor kellett besegítsen középre, és ezt sokáig megsínylette a támadójátéka.
Larie 6 Az első félidőben a védelem legjobbja, főleg a fejjátéka volt hatékony. A másodikban kétszer is lemaradt Adamovicsról.  
Rada 6 Rutinosan rombolt.
Camora 6 Nagyot meccselt Udojival, de a támadótérfélre ritkán merészkedett át.
Muniru 4 Labdát alig szerzett, a hosszú passzai pedig túl hosszúak voltak.
Monroy 4 Túl sokszor kipasszolták, ő meg túl sokszor rosszul passzolt.
kicsi_le Deac 6 Az akarásával most se volt gond, de nem volt kivel kombinálnia.
kicsi_fel A 76. perctől Christian. Mélységből próbált irányítani, de inkább a szerelései jöttek jól.
kicsi_le Negruţ 5 Kihagyott egy nagy helyzetet, majd megmentette a csapatot egy kapott góltól.
kicsi_fel Az 59. perctől Guima 5. Küzdött, de nem került helyzetbe.
kicsi_le Costea 4 Többet védekezett, mint támadott.
kicsi_fel Az 55. perctől Jakolis 4. Hebrencs egyéni akciókkal próbálkozott, sikertelenül.  
Tadé 5 Próbálta levadászni a minszki keresztpaszsokat, de állandóan több védőre kellett rávezesse a labdát.