Ivanovski1Blogger tervez, klubvezetés végez – mikor éppen neki akartam kezdeni a jagodinai Európa Liga-visszavágóról szóló elmélkedésnek, jött a hír, hogy megvan Csuka utóda, az Astra Giurgiu 25 éves macedón válogatott csatárának, Mirko Ivanovszkinak személyében. Úgyhogy ez most afféle egy kettő az egyben poszt lesz.

Ivanovszki a hírek szerint az első pénzes igazolása ezen a nyáron a klubnak, de 100 ezer euró aprópénz egy ilyen játékosért – a Transfermarkt is félmillióra lőtte be az árát. Fél éve pedig még egymillióra taksálták, de tavasszal taccsra került Giurgiuban, alig három meccset kapott. Az is érthetetlen, hogy az Astránál többnyire a szélen használták, pedig sokkal inkább centeralkat. Három évre írt alá.

Jagodinában természetesen még nem játszhat, de továbbjutás esetén lehet egyet cserélni az UEFA-keretben, így bekerülhet Ogbu helyett. Szerbiában alighanem Tádé kezd. Az igazán nagy nyereség azonban Camora visszatérése lesz, vele nemcsak a védelem erősödik, de a a bal oldali támadójáték is dinamikusabb lehet. Márpedig a továbbjutáshoz gólt kell rúgni – mindegy hogy ki, mindegy hogyan.      

ivanovski2Érdekes, hogy a hazai döntetlen után is a fogadóirodáknál a KVSC a párharc esélyese, bár nagyon kicsi különbséggel. A meccs kérdése, hogy a Jagodina milyen felfogásban játszik hazai pályán, mennyit kockáztat a győzelemért – mert a Fellegváron például a szélsővédői egyszer sem mentek fel a támadásokkal. A továbbjutás vagy kiesés pedig a klub szezon-stratégiájának szempontját is döntően befolyásolhatja.

Mirko Ivanovszki

Született: 1989 október 31., Bitola
Állampolgárság: macedón
Poszt: csatár
2006-ig Peliszter Bitola
2008–2009 Makedonija Szkopje 34 meccs / 9 gól
2010 Slavia Prága (kölcsönben) 10 / 3
2010–2012 Arka Gdynia 47 / 8
2012–2014 Astra Giurgiu 59 / 13
Válogatottság: Macedónia felnőtt 16 / 1, utánpótlás 13 / 1