cfr_gaz_ogbu2Hat év után újra a régi tribünön (fiatalabb KVSC-rajongóknak: az I-esről)ültem végig egy meccset, és olyan családias is volt a hangulat, mint annak idején a fapados másodosztályban. Ja, és olyan is ritkán van, hogy a teljes blogszerkesztőség együtt nézze a meccset. A Jagodina elleni főpróba pedig remekül sikerült, a fiúk lőttek egy laza hármast a Medgyesnek.

Délelőtt a főpróba főpróbáját is lejátszották a CFR és a Gaz Metan névleg második csapatai a CUG-pályán, ha tudtuk volna, hogy ezen is Laci mester meccsel és főként az első keret emberei játszanak, kimegyünk. Így csak annyit tudunk, hogy 1-1 lett a vége és Christian lőtte a KVSC II gólját.

Délután megcsodáltuk a modernkori naiv festészet stadionfalra fújt remekművét, aztán jöhetett a meccs. Sejtettük, hogy Laci elsősorban azokat játszatja majd, akikre egy hét múlva a szerbek ellen is számít, ezért nem lepett meg, hogy kimaradt az Inter elleni piros lapja miatt az Európa Ligában eltiltott Camora. Annál inkább az, hogy a magyarországi meccseken mellőzött Costea újra kezdett, a flegma oltyán két elpuskázott helyzet után sarokkal adott tökéletes gólpasszt Negruţnak. Négy perccel később Ogbu vágta balról a hosszúba a labdát, az első félidőben volt még egy Deac-kapufa, nyugodt kolozsvári labdajáratás és egy tökéletesen záró védelem.

Az első csere azért mutatta, hogy Laci még nem döntötte el, hogy Costea vagy Jakolis lesz a másik szélső Deac mellett. A pengés horvát gyerek ezúttal csak kapufáig jutott, a nagyon harcosan és lendületesen focizó Tádé viszont a végén a léc alá fejelt egy szögletet. Mondogatták is a lelátón, hogy kezd megtanulni focizni a nagydarab francia. A csapat végig erőltette a letámadást, az utolsó percekben is volt labdaszerzés a medgyesi tizenhatos környékén.

cfr_gaz_costea

Fotók: Riti József Attila

A meccs üde színfoltja Teodora Albon játékvezető hölgy volt, akit Negruţ le is vett a lábáról: a figyelmetlen bírónéni átesett a cipőjét kötő fiatal támadón. A Kolozsvári Vasutas pedig blogtörténelmet írt: hároméves létezesünk során először voltunk ott egy felkészülési időszak minden meccsén.    

CFR–Medgyesi Gaz Metan 3-0

CFR: Felgueiras (Amadio, 67.) – Szusics, Larie (Jaime, 70.), Rada (Ene, 70.), Tiago Lopes (Camora, 60.) – Muniru, Monroy – Deac, Negruţ (Tadé, 60.), Costea (Jakolis, szünetben) – Ogbu.
Gólszerzők: Negruţ (31.), Ogbu (35.), Tadé (86.)