rada2A nap teljesen váratlan, de remek híre, hogy Ionuţ Rada marad a Vasutasnál, a már elsiratott 31 éves hátvéd két évvel meghosszabbította a hónap végén lejáró szerződését. Kellett is ennyi rutin a felforgatott megfiatalított védelembe, meg hát a másik kapunál is benne van szezononként két gól. 

Egyre valószínűbb viszont, hogy Cadú megy, bár búcsúposztot csak a kapitány átigazolásának hivatalos bejelentése után tervezünk. Azért jó lenne megtudni, hogy próbál-e belőle pénzt látni a klub, hiszen élő szerződése van, vagy érdemeire és hatalmas fizetésére való tekintettel elengedik ingyen. Pár százezer ciprusi vagy portugál eurót ki lehetne csikarni érte, ha már Ammari tavaszi 66 játékpercéért sikerült 400 ezret kapni a Rizesportól. 

A keret egyelőre ifikkel van feltöltve, a már korábban is a felnőttekkel edzők (Began, Burcă, Pintea, Veres, Păun) mellett a Szatmárról visszahozott Cornel Ene (21 éves, középső védő, 23 meccs / 2 gól az előző szezonban), Răzvan Pop (balhátvéd), Adrian Lupu, Pataki Zalán (középpályások) és Bogdan Codorean (csatár) próbálhatja meg a feltörést. A tavalyi szezont kölcsönben töltők közül viszont csak Hora van újra itt (nem hiányzott), a klub többiekkel – Sepsi, Voiculeţ, Ronny, Valente és Ganea – kapcsolatos terveiről egyelőre nincs információ.

Pataki Zalán

Pataki Zalán

Jelenleg így néz a keret

Kapusok: Felgueiras, Mincă, Vâtcă, Amadio, Began.
Hátvédek: Larie, Joao Paulo, Jaime, Szusics, Ene, Rada, Tiago Lopes, Camora, Velayos, Pop, Burcă.
Középpályások: Deac, Muniru, Monroy, Păun, Hora, Pintea, Negruț, Veres, Lupu, Pataki.
Támadók: Costea, Ogbu, Tade, Codorean.

Új igazolások: Jaime (Beira Mar), Szusics (Energie Cottbus), Larie (Viitorul), Joao Paulo (Desportivo Aves), Vâtcă (Medgyes).
Kölcsönből visszatérők: Ene (Szatmárnémeti Olimpia), Hora (ASA).
Tárgyalások vagy próbajáték: Sergio Chiloeches (spanyol, RSD Alcalá), Adi Rocha (brazil, Gamba Oszaka), Elton da Silva (Pandurii).
Távozók: Maftei (Chiajna), Batin (Botoşani), Ammari (Rizespor), Csanturia (Verona), Maah (szerződésbontás), Djokovic (Bologna, kölcsönből vissza), Gabionetta (Parma, kölcsönből vissza), Piccolo, Rui Pedro (lejárt szerződés).
Tárgyalások: Cadú (Apollon Limasszol).