cfr_chelsea_drogba2A brazíliai világbajnokságon szereplő 736 futballista 6,52 százaléka, 21 ország 48 játékosa szerepelt már tétmérkőzésen a CFR ellen. A 49., kakukktojásnak is nevezhető focista a japán Kagava Sindzsi, aki csupán a fellegvári cserepad kényelmét próbálhatta ki, mivel Szőr Alkesz nem küldte őt pályára a Manchester United kolozsvári látogatásakor.

A legtöbben természetesen európai kupameccseken, főként a Bajnokok Ligájában játszottak a Vasutas ellen, csak Costly, Djapka és Viera esetében van szó Liga 1-es találkozókról. A romániai pályafutását éppen nálunk kezdő elefántcsontparti bekk a maga 7 meccsével egyben rekorder is, és ő az egyetlen, aki két különböző klub színeiben is volt a KVSC ellenfele. A külföldiek közül az olasz De Rossi a csúcstartó, aki mind a négy Roma–CFR összecsapáson játszott. Érdekesség, hogy a csapat korábbi tagjai közül Viera után Beto és Alváro Pereira is visszatért ellenfélként a Fellegvárra. 

Gólt hét vb-résztvevő szerzett a CFR ellen: Palacio, Guárin és Van Persie fejenként kettőt (ráadásul mindannyian egy meccsen belül dupláztak), Drogba, Kalou, Bony és Thomas Müller pedig egyet-egyet. Ugyanakkor a kameruni Nonkeu a KVSC európai gólszerzői közé iratkozott fel Isztambulban, ahol neki köszönhetően vezetett kapura lövés nélkül a csapat.  

Van Persiere nem szívesen emlékezünk

Van Persiere nem szívesen emlékezünk

A legtöbben Elefántcsontpart válogatottjában (6) szerepelnek, mellettük 5 svájci, 4 német, 3-3 angol, argentin, kameruni, mexikói, portugál, olasz és uruguay-i, 2 horvát, valamint 1-1 belga, chilei, dél-koreai, francia, holland, hondurasi, japán, kolumbiai, nigériai és spanyol alkotja ezt a különleges csoportot. Algéria, Ausztrália, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Costa Rica, Ecuador, Ghána, Görögország, Irán, Oroszország és az Egyesült Államok csapatából viszont még senki nem részesült ebben a dicsőségben. A világbajnokság szövetségi kapitányai közül a brazil Luis Felipe Scolari (Chelsea) és a holland Louis van Gaal (Bayern) meccselt már a Fellegváron.

Az illusztris névsor, zárójelben a csapat neve, amelyben az adott játékosok CFR ellen szerepeltek:

Anglia: Wayne Rooney, Danny Wellbeck (Manchester United), Frank Lampard (Chelsea)
Argentína: Rodrigo Palacio, Ricardo Alvarez (Inter), Martin Demichelis (Bayern)
Belgium: Daniel van Buyten (Bayern)
Chile: Marcelo Diaz (Basel)
Dél-Korea: Park Dzso Hu (Basel)
Elefántcsontpart: Constant Djapka (Pandurii), Ousmane Viera (Pandurii, Internaţional Curtea de Argeş), Didier Zokora (Saint-Étienne), Wilfried Bony (Sparta Prága), Salomon Kalou, Didier Drogba (Chelsea)
Franciaország: Patrice Evra (Manchester United)
Hollandia: Robin van Persie (Manchester United)  
Honduras: Carlos Costly (Vaslui)
Horvátország: Mateo Kovacic (Inter), Danijel Pranjic (Bayern)
Japán: Nagatomo Juto (Inter)
Kamerun: Dany Nonkeu (Galatasaray), Benoit Assou-Ekotto, Charles Itandje (Lens)
Kolumbia: Fredy Guárin (Inter)
Mexikó: Javier Hernandez (Manchester United), Francisco Rodriguez, Carlos Salcido (PSV)

Schweinsteigert nem kímélte Emil Dică

Schweinsteigert nem kímélte Emil Dică

Németország: Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller (Bayern)
Nigéria: John Obi Mikel (Chelsea)
Olaszország: Antonio Cassano (Inter), Daniele de Rossi, Alberto Aquilani (Roma)
Portugália: Beto, Éder, Ruben Amorim (Braga)
Spanyolország: David de Gea (Manchester United)
Svájc: Yann Sommer, Valentin Stocker, Fabian Schär, Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka (Basel),
Uruguay: Alváro Pereira, Walter Gargano (Inter), Fernando Muslera (Galatasaray)