vakacioHát ilyent még nem láttunk Tisztelt Asztaltársak! A szó szoros értelmében. A Digisport lángeszű szerkesztői ugyanis úgy döntöttek, hogy körkapcsolósában adják a KVSC meccsét a rendkívül érdekfeszítő Viitorul–Ceahlăul derbivel. Így a mérkőzés felét nem láthattuk. Más kérdés, hogy a végeredmény (1-2) ismertében nem vesztettünk sokat. A bajnokságnak ezennel vége, és jelen állás szerint ősszel Európa Liga-mérkőzéseket láthatunk a Gépész utcai stadionban. A szezont persze egy-két poszt erejéig még kiértékeljük majd.

No de, kanyarodjunk vissza a szerda esti bajnoki meccshez. Mondjuk, viszonylag ritkán jutott eszembe, hogy szakadna rá az ég a Digisport szerkesztőire, amiért pont a CFR meccs felét spórolják el. Csak a mérkőzés 16 percében. És a 28. percben. Na jó, a 38. percben és a 44. percben is. Továbbá a szünet teljes negyedórájában. A 46. percben. Az 53. percben. Az 59. percben. A 65. percben. A 75. percben. A 85. percben. Végül a 90. percben. Igaz, ekkora már a derék médiaipari szakmunkások összes női felmenőit felemlegettem, úgy kb. a 18. századig visszamenőleg. Mert megérdemlik. (Vagy nem, de ez most mindegy.)

Azért, hogy a meccsről is írjunk valamit, a legjobb benne, hogy túl vagyunk rajta. Legalábbis a játékosokhozzáállása mintha ezt tükrözte volna. Az első félidőben a védelem mint olyan nem létezett, a kiesés ellen (végül hasztalan) küzdő Săgeata Năvodari úgy járt át a KVSC védőin, mint huzat a szélcsatornában. El is dőlt a meccs. A második félidőt sikerült kihúzni kapott gól nélkül, de egy leendő Európa Liga-győztestől jogosan vár el ennél többet az egyszeri szurkoló. Ami tetszett, hogy Laci nem lacafacázott, hanem képes volt fél óra után kettőt is cserélni. El is mondta a meccs után, hogy nem volt megelégedve a két támadó hozzáállásával. Kérem szépen, nagyon helyes álláspont! Nem árt, ha tudatosítják játékosok, hogy nem lehet alibizni. Abból, amit egyáltalán láttunk, az jött le, hogy a fiúk lassan mennének már vakációra. Felejthetőre sikerült a produkció. 

Térjünk is át az osztályozás részére. Bár azért nehéz úgy játékost értékelni, hogy a fél meccset nem láthattuk. Kénytelenek leszünk a látottakból és a végeredményből kiindulva kiosztani a jegyeket, mert ez a blog szerves tartozéka. Pedig legszívesebben a Digisportot osztályoznák az elégtelent szemléletesen kifejező, ágyékra irányzott, páros lábú becsúszószereléssel.

Felgueiras 5 Nem volt sok védeni valója, mindkét gólnál kiszolgáltatott volt a lélekben már nyaraló védelem miatt. 
Tiago Lopes 4 A nyulat bokrostól lövik. Nem véletlenül.
Maftei 4 Kedveljük őt, de akárcsak a védelem háromnegyede nem kaphat átmenőt.
Rada 4 Ő is szimpatikus fiú, de a két bekapott gól, az két bekapott gól.
Camora 6 Az egyedüli kivétel a hátsóalakzatból, aki megkapja az átmenőt. Igaz, hogy csak nézett mint a moziban az első gólnál, de támadásban hasznosnak bizonyult: a gólpassza a bizonyíték.
kicsi_le Muniru 5 Nem alkotott maradandót. De legalább felépült a sérüléséből és végre játszott. Az is valami.
kicsi_fel A 63. perctől Veres 6. Elmondhatja magáról, hogy 17 évesen elsőosztályú bajnokin lépett pályára. Viszonylag jó osztályzatát fiatal kora és a keresztnevében fellelthető ékezett miatt kapja. A körkapcsolós Digisportnak hála ugyanis fogalmunk sincs hogyan játszott. (Na jó, nem éppen, de…)
Djokovic 5 Próbálkozott távoli lövésekkel, de azok rögbibe se értek volna pontot.
kicsi_gol Deac 7 Az egyedüli kreatív ember volt a középpályán. A gól 90 százalékban az ő érdeme, ő készítette elő, ő vitte végig az akciót és nem utolsó sorban be is lőtte a helyzetét.
kicsi_le Negruţ 4 Alig fél óra játékidőt kapott.
kicsi_fel A 31. perctől Batin 5. Igyekezett, amennyire tőle tellett, de most nem telt sokra.
kicsi_le Costea 4 Öt perccel játszott tovább Negruţnál és pont ugyanannyi gólt lőtt.

kicsi_fel A 36. perctől Păun 5. Ő próbálkozott, akart, de kézzelfogható eredmény nélkül.
Tadé 4. Beszédes a lőtt góljainak száma a kaput eltaláló lövések számával egyetemben. Mégiscsak egy csatárról beszélünk, a lövések számához hozzáadtunk négyet, hogy megkapjuk az osztályzatot.