Na ezért nem fog hiányozni

Na ezért nem fog hiányozni

Az őszi szezon legszüreálisabb meccsének visszavágója következik vasárnap este Galacon. Október elején az addig vergődő Vasutas alig egy óra alatt hetet vágott az Oţelulnak, és hogy még érthetetlenebb legyen a dolog, az előtte és utána is ezerszer elátkozott Ogbu Chuka mesterhármasig jutott. Előtte is, utána is egy-egy gól a termése. Most viszont nélküle megy a Duna-partra a csapat, mert a nigériainak összegyűlt négy sárga lapja.

Úgyhogy adódik a kérdés, kivel pótolja Laci mester az utolsó hat meccset – gyakran érdemtelenül – végigjátszó centerét? Tadé? Garantált a 0-0, ha a védelem jól teljesít. Batin? Hetek óta a kispadra sem nevezik. Rui Pedro? Nem az ő világa a védőkkel való birkózás. Costea? Talán megérne már egy próbát középen is. Negruţ? Egyelőre még egyfélidős játékos.

A Galac alig egy pontra van a kiesőzónától, számukra ez élet-halál meccs lesz, főleg hogy konstancai csapatok elkezdtek gyanúsan nyeregetni az elmúlt hetekben. A Bundesligát (Duisburg, Hansa Rostock, Köln, Mönchengladbach, Hannover), a Primera Divisiónt (Tenerife) és a görög topcsapatokat (Olympiakosz, AEK) is megjárt Ewald Lienen személyében a bajnokság egyik legtapasztaltabb trénere irányítja az Oţelult, aki a télen egészen nemzetközivé tette a csapatot, azonban a játékuk nagyon hullámzó, ráadásul az ősszel hatékony brazil támadóik, Marquinhos (7 gól) és Henrique (5) tavasszal a kezdőből is kiszorultak.

A CFR-nek hagyományosan jól megy Galacon, 9 kiszállásból 6 győzelem, 2 döntetlen és csak egy vereség a mérleg. Ha kellően motivált lesz a csapat, mint a legutóbbi két találkozón, meglehet a hetedik siker is.

Ilyesféle kezdőkre számítunk
Oţelul: Goicoechea – Tritz, Prestia, Sârghi, D. Popescu – Giurgiu, Lovin, Cooper – Astafei, Marquinhos, Zaharia.
CFR: Felgueiras – Maftei, Cadú, Piccolo, Camora – Djokovic, Monroy – Deac, Rui Pedro, Costea – Negruţ. Sérült: Maah, Muniru. Eltiltva: Ogbu.