mister_XSikerült kibekkelni a Fellebbviteli Bizottságnál a medgyesi száműzetést, így mégis a Fellegváron fogadhatja a Vasutas a Petrolult, igaz, cserében hét szektor is zárva lesz vasárnap esti találkozón. Mivel azonban a Liga 1 két legnagyobb döntetlen-specialistájának összecsapásán aligha lenne 20 ezer néző, ezt valahogy csak kibírjuk. Ideje lenne már végre visszavágni a tavalyi kupadöntőért.

Egy dolog miatt lehet bosszantó, hogy mégse Medgyesen lesz a meccs: a Petrolul ebben a szezonban éppen ott szenvedte el egyetlen vereségét (0-1). Amúgy a CFR-nél is nagyobb döntetlen-gyűjtögető csapatról van szó, amely éppen a sok X miatt szállt ki a vártnál hamarabb a bajnoki címért folyó csatából. A Contra–Lucescu jr. váltás óta mind a négy meccsén (három bajnoki, egy kupa) 1 pontot szerzett a Petrolul, a Getaféhoz távozó tréner utolsó találkozóját is beszámítva már ötmeccses remi-sorozatban vannak. Nem csoda, hogy ez idő alatt 12-10-re átvették a vezetést KVSC-vel szemben a döntetlenek csatájában.

Kérdés, hogy a már szinte biztosan bronzérmes, immár elsősorban a kupagyőzelemre koncentráló olajosok mennyire lesznek motiváltak? Ezzel szemben nálunk a Pandurii legyőzése és a pénzügyi helyzet pillanatnyi rendeződése is olyan dolgok, amelyek rendesen felpörgethetik a csapatot. A gond csak négy sárgás Rada eltiltása lehet, nélküle ugyanis ebben a szezonban még nem sikerült győznie a csapatnak. De hát minden sorozat azért van, hogy egyszer végre megszakadjon.

Ilyesféle kezdőkre számítunk
CFR: Felgueiras – Maftei, Cadú, Piccolo, Camora – Djokovic, Monroy – Deac, Rui Pedro, Costea – Ogbu. Sérült: Maah, Muniru. Eltiltva: Rada.

Petrolul: Pecanha – Beţa, Hoban, Geraldo, Guilherme – Mustivar, De Lucas – Priso, Albin, Teixeira – Zicu. Sérült: Alcénat, Mutu. Eltiltva: Camara.