foci_kerdojelChiajnán játszik péntek este a Vasutas a Konstancán akadémiaként alapított, de tavaly Voluntari-ba költöztetett Viitorul ellen – abszurdból ugyebár sosem elég a Bohócligában. Elég sok a kérdés bennünk ezzel a meccsel kapcsolatban, de megpróbálunk válaszolni is rájuk.

Tud-e javítani Laci az ősszel katasztrófális idegenbeli mérlegen?
Kilenc meccsen egy győzelem és mindössze 3 rúgott gól borzalmasan kevés, ez pedig azon három meccs kinti egyike a tavaszi szezonban, ahol illene nyerni. (A másik kettő a Corona és a Săgeata ellen lesz.) A Viitorul nem remekel „hazai” pályán, kilenc meccséből csak hármat nyert meg, a gólaránya is negatív, 8-9. A Dinamót ugyan elkapták a múlt héten, de ettől még nem kell hasraesni.

Beszáll-e a CFR is a Mentsük Meg Ismét a Király Klubját a Kiesésétől akcióba? Nagyon reméljük, hogy nem. Ha mégis, akkor legalább megtudjuk, hogy kire szavaz a klub a FRF elnökválasztáson, és hogy ez a tavasz is mehet a kukába.

Augusztusban Batin egymaga lerendezte ezekkel a meccset

Augusztusban Batin egymaga lerendezte ezekkel a meccset

Hogyan pótoljuk Munirut és Monroyt? Egyetlen bevethető belső középpályása maradt Lacinak, reméljük nem Mafteit tolja fel Djokovic mellé. Akkor ugyanis megint retteghetünk, hogy hátul az ellenfél szétfutja a Vé Lajos által megnyitott folyosót. Deac vagy Rui Pedro hátrahúzása logikusabb lépés lenne, mind a ketten értenek a labdaszerzéshez is, és ezzel támadóbb szellemű is lenne a csapat.

Játszanak-e a legújabb szerzemények? Szerintünk legfeljebb csereként, bár Laci elszólta magát Csanturiával kapcsolatban. Erősen meglepődnénk azért, ha akár a grúz, akár Ammari kezdene.

Ezekre a kezdőkre számítunk:
Viitorul: Buzbuchi – Puţanu, Larie, Mitrea, Toşca – Daminuţă – Mitriţă, Benzar, N. Dică, Tănase – Axente.

CFR: Felgueiras – Maftei, Piccolo, Rada, Camora – Deac, Djokovic, Rui Pedro, Gabionetta – Maah, Batin. Eltiltva: Cadú, Monroy. Sérült: Muniru.