gabbionetta_vasluiVannak bizonyos állandó dolgok a Vasutas életében, amelyek egyetlen edzőváltás sem után változnak. A Vaslui ellen is megkaptuk Cadú sárgáját, az ügyeletes ütközőember pirosát, Maftei sokoldalúságát és szorgalmát, Ogbu fogalmatlanságát. És újabb bizonyítékát, hogy ez a csapat nem tud és nem szeret felállt védelem ellen focizni, a kontrajáték még akkor is jobban megy, ha éppen emberhátrányba kerül.

A felkészülési meccsek alapján Ogbura számítottunk, Rui Pedrót kaptuk második csatárként a kezdőbe, de sok örömünk ezúttal benne sem volt. A nagyon passzív Vaslui teljes csapatával saját védőharmadába állt be, ha a CFR-hez került labda, és a bunkere múködött is. A CFR statikus támadásaiból csak a Maftei-Deac összjáték működött a jobb oldalon, ebből lett két jó lövés, több semmi. A Vaslui szintén megbecsülte a labdát, mikor nála volt, de sok fantázia a frissen toborzott dél-amerikai légióban sem volt, két veszélyesebb lövésük egyaránt Cadúban akadt el.

A második félidő még el sem kezdődött igazán, amikor az addig egy elegáns ficsúr benyomását keltő Monroy átment hentesbe, Haţegan viszont nem értékelte a metamorfózist, és lezavarta a pályáról. Ekkor már pályán volt Ogbúcsúka (szerzői jogok Mcpásztorinál), minden labdaérintése tovább nüvelte ősz hajszálaink számát. A Vaslui kitámadott, a CFR-nek végre volt területe kontrázni, de Csukától gólpasszt vagy végigvitt akciót elvárni erős túlzás lenne. Amikor pedig mások dolgozták ki neki az ezerszázalékos ziccert, az üres kapu helyett Ortizba bikázta a labdát.

Fotó: Riti József Attila

Fotó: Riti József Attila

Közben Haţegan mester sem kímélte az idegeinket, Ogbúcsúka letarolásáért járt volna a szabadrúgás a 16-os vonaláról, és az aradi rigó zsebében maradt pár moldvai keménykedés után elvárható sárga cetli is. Dühítő döntetlen a vége, ezt a meccset tíz emberrel is meg lehetett volna nyerni, miközben az előttünk állók közül a Pandurii és a Dinamo is kikapott. A hétvége kérdés: vajon hány meccset kap még tavasszal a döglött csuka az alkalmatlansága bizonyítására?  A megfejtéseket a kommentek közt várjuk, a helyesen tippelők között kisorsoljuk Rednic egóját. 

Így játszotok ti

Felgueiras Emberhátrányban sem volt védenivalója, egy látványos kifutása maradt csak emlékezetes.  
Maftei 7 Jobbhátvédként is a csapat motorja volt, a végén középpályásként  bizonyította sokoldalúságát.
kicsi_sargalap Cadú 7 Egy buta sárgával nyitott, aztán blokkolta a leveszélyesebb vaslui-i lövéseket.
Piccolo 6 Temwanjera egyszer sem került helyzetbe mellőle.
Camora 6 A felfutásokat ugyan ezúttal mellőzte, de hátul hibátlan volt.
Deac 6 A bal szélen kezdett, de hamar átjött a jobb oldalra kavarni a védelmet. Egy szép lövését kifejelték, egy jó beadásról hajszállal maradt le.
Djokovic 6 Hozta a szokásos zongoracipelelést a középpályán, de a távoli lövései most nem jöttek be.
kicsi_poroslap Monroy 5 Az első félidőben több látványos szereléssel mutatt meg, miért ragaszkodott hozzá Laci. Aztán legyalulta Madsont.
kicsi_le Gabionetta 5 A zárt vendégvédelem ellen sem helye, sem kedve nem volt focizni, emberhátrányban viszont már élvezte a játékot.
kicsi_fel 
A 75. perctől Maah 6. Negyedóra is elég volt neki hogy a csapat legaktívabb támadója legyen, és közben még védekezni is maradt engergiája.
kicsi_le Rui Pedro 4 Elbújt a védők sűrűjében és nem akart előjönni.
kicsi_fel 
Szünetben Ogbu 4. Sürgött-forgott a labda körül, csak éppen hasznos dolgokat nem tudott vele csinálni. Üres kapura illik berúgni a helyzetet, nem 11-est reklamálni.

kicsi_le Batin 5 Próbált elszakadni a védőktől, de szinte mindig ketten lógtak rajta. Használható labdákat se nagyon kapott.
kicsi_fel A 67. perctől Velayos 4. Merész húzás volt behozni őt Antal mellé, de végül nem lett baj belőle, bár kétszer is lefutották.