paszkany2Tizenhét napja tudjuk, hogy Miriuţă Laci lesz a Vasutas új edzője, de a klub honlapján még mindig Grigoraş a tréner. A CFR kommunikációját jól jelzi, hogy a közel egy hónapja tartó téli szünet alatt egyetlen valódi hírt sikerült közölni a csapat iránt érdeklődőkkel: Brandaót elpasszolták a Belenensesnek. Nem fog hiányozni.

A többi néma csend.
Pászkány Árpi csupán a most éppen Dolce Sportnál haknizó médiapatkányt, Horia Ivanovici-ot tartotta érdemesnek arra, hogy közölje vele az edzőváltást. A klub saját kommunikációs csatornáin viszont totális a hallgatás, akár az edző személyét és stábját, akár a játékosmozgásokat, akár a felkészülés menetét nézzük. Csak találgatni tudunk, hogy a sajtóban megjelent hírek közül mi igaz, és mi nem. A kremlinológia mintájára ezért feltaláljuk a pászkányológiát.

Ami biztos: hétfőn Miriuţă vezényli az első edzést a Fellegváron, és ezen Brandao már nem vesz részt.

Ami nagyon valószínű, de még nem hivatalos: jön Aitor Monroy (26 éves, védekező középpályás) a Ceahlăultól, Hora és Sepsi Laci pedig kölcsönbe megy Vásárhelyre. A spanyol átigazolását legalább előző klubja megerősítette, a két peremember távozását Pászkány közölte a Dolcén. Távozik Edy Stăncioiu is, a kapus a Gazeta Sporturilornak nyilatkozta, hogy felbontotta szerződését.

Sajtópletyka, fogalmunk sincs mi az igazság: a klub már két hónapja felbontotta Obiora szerződését. Forrás: stridesport.ro, nem éppen a legszavahihetőbb honlap. Tény, hogy november 8-án, a Dinamo ellen játszott utoljára, azóta sérülésre hivatkozva csereként se nevezték egyetlen meccsen sem. A klubhonlap szerint még a keret tagja, miközben Brandaót már kivették.

Sajtópletyka, amit legalább cáfolt a klub: Cadú távozása. Portugál lapok igazolták át a Bragához és a Pacoshoz, Pászkány szerint kitölti 2016-ig szóló szerződését.

Akiket a média már eladott: Piccolo, Tadé, Deac. Utóbbival kapcsolatos a legfrissebb hír, állítólag a Tom Tomszk vinné Muri mellé, 1,3 millió euróért.

Akiket a média idehozott: Golubovics, Marc (Ceahlăul), Pedro Tiba (Vitoria Setubal), Ruben Ribeiro (Beira Mar). Olyan nagyon egyik se kéne, bár a langaléta szerb előrelépés lenne Ogbuékhoz képest. Riberióról már a nyáron is szóltak a hírek, aztán nem lett belőle semmi.

Hát egyelőre ennyit tudunk, vagyis inkább csak sejtünk. Hétfőn lesz az első edzés, akkor talán okosabbak leszünk.