temesvar_stadionSzerda este Temesváron zárul le a CFR nagyon zűrzavaros 2013-as éve. Három győzelmet idén egyszer sem sikerült összekötni, ha most végre összejönne, biztosan a hatodik (nagyon szerencsés esetben az ötödik) helyen telel a csapat.

Decemberben sorra játszik a szezont jól kezdő, majd összezuhanó újoncokkal a csapat, az ACS Poli is éppen négyes vereség-sorozatban van. A gond csak az, hogy most idegenben kéne ezt kihasználni, ahol mostanában nagyon nem megy: a szezon kilenc (a kupával együtt tíz) meccséből csak egyet sikerült megnyerni. Még kellemetlenebb a mindössze három lőtt gól, hét kiszálláson gólképtelen volt a csapat. Ezen kéne valahogy javítani, mondjuk úgy, hogy továbbra is Maah (esetleg Batin) marad centerben, és nem került vissza a csapatba az eltiltását letöltő Tádé.

A hazaiak kispadján immár Aurel Şunda ül, aki 2004-ben felvitte az élvonalba a CFR-t, de a hírek szerint erősen inog alatta a szék. A csapat legnagyobb gondja a támadójáték, 16 góljuk önmaában is kevés (csak négy csapat áll rosszabbul), de ebből kilencet lőtt Székely Szabolcs – ennyire egyetlen csapat sem függ egyetlen embertől a Liga 1-ben.

Ilyesféle kezdőkre számítunk
Temesvár: Pap – Nohai, Scutaru, Petrovics, Bălace – Gorobsov, Poparadu – Bărbuţ, Popovici, Nanu – Székely. Eltiltva: Şeroni. Sérültek: Nuno Claro, Belu, Ov. Petre.
CFR: Felgueiras – Maftei, Cadú, Rada, Camora – Djokovic – Deac, Rui Pedro, Voiculeţ, Costea – Maah. Eltiltva: Gabionetta. Sérültek: Muniru, Ogbu.